Британцям сподобались полтавські пластівці 
Підприємства Полтавщини вже отримали понад 300 сертифікатів форми EUR1 для безмитного експорту своєї продукції у країни Євросоюзу. 
За словами президента Полтавської торгово-промислової палати Володимира Олійника, більшість із зазначених у тих документах товарів вивозилися з області до ЄС і раніше. Однак, починаючи з 23 квітня, у рамках забезпечення режиму торгових преференцій значно розширився перелік експортованої продукції, що підпадає під передбачені ним пільги. Ідеться, нагадаємо, про одностороннє зменшення або цілковите скасування митних зборів ЄС на українські товари. Це, звісно, відкриває нові можливості для наших підприємців. Скажімо, після введення вигідних для них міжнародних преференцій одна з полтавських компаній почала завозити до Великобританії свої вівсяні пластівці. Зацікавилися ними у Італії, Голландії та Чехії.
Але, вочевидь, не тому, що на Заході відчувається дефіцит такої продукції. Згадана компанія — єдина в Україні, що має офіційний «європейський» сертифікат на виробництво органічних вівсяних пластівців. А виплекані за найжорсткішими стандартами екологічної безпеки, тобто без застосування будь-якої «хімії», продукти харчування на Заході коштують значно дорожче, ніж звичайні. Зрозуміло, собівартість виробництва такої «органіки» в Україні відчутно нижча, ніж у країнах ЄС, що не може не позначитись і на цінах для тамтешнього споживача.
Полтавська область.