Кадрові перестановки тривають

На прикарпатському владному Олімпі — зміна караулу. Президент України Віктор Ющенко звільнив з посади голови Івано-Франківської ОДА Романа Ткача у зв’язку з обранням його народним депутатом та призначив тимчасово виконуючим обов’язки голови облдержадміністрації Миколу Палійчука (на знімку). Відповідні укази Президента оприлюднив в Івано-Франківську на зібранні адміністративно-господарського активу області глава секретаріату Президента України Віктор Балога.

Миколі Палійчуку 36 років. З 2002 року і до теперішнього призначення працював міським головою курортного міста Яремче, що на Прикарпатті. Закінчив факультет економіки та управління Тернопільської академії народного господарства, юридичний факультет Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а у 2005 році — ще й Національну академію державного управління при Президентові України. Він є головою Яремчанської міської та заступником голови обласної організації «НС—НУ». Цього року нагороджений орденом «За заслуги» третього ступеня. Одружений. Виховує двох доньок і сина. Мешкає в селищі Ворохта, де й народився.

У своєму виступі новопризначений виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації попередив: «У своїй роботі я не даватиму доручення двічі». На прес-конференції повідомив, що нова команда буде сформована протягом найближчих днів, а першим його кроком стане перевірка готовності до зими шкіл, дитячих садочків і ФАПів. Також Микола Палійчук зауважив, що не буде здійснювати різких кадрових змін.

Сільрада стала переселенцем

Громада села Хриплина Івано-Франківської міської ради справила одночасно кілька новосіль. Під дах нової споруди, будівництво якої велося з 1998 року і з допомогою міської влади таки дійшло фінішу, переселилися сільська рада, ФАП, бібліотека, будинок культури, біля яких примістилися і читальний та дискотечний зали. Усі перераховані вище заклади раніше знаходилися в старих малопристосованих приміщеннях. Під клуб, приміром, селяни протягом десяти років орендували приміщення церковної громади. А тепер усі задоволені. Медики отримали окремі кабінети. Молодь, якої в селі близько півтисячі, — будинок культури. Сільрада нарешті стала схожою на держустанову. А бібліотекарі та школярі найбільше тішаться просторим читальним залом.

Дарина НАЗАРЧУК.