Кримські винороби щороку виготовляють близько 10 мільйонів декалітрів натуральних алкогольних напоїв. Про це йшлося під час науково-практичної конференції в Національному виробничо-аграрному об’єднанні «Масандра». На півострові з початку року порівняно з минулим продукування виноградного вина збільшилося на чверть, коньяку — на третину, а шампанського й ігристих вин зросло в півтора разу.

Спільними зусиллями вітчизняні фахівці сподіваються вирішити низку важливих для відродження галузі питань: модернізувати виробництво, розширити асортимент продукції, масово закласти нові виноградники. На півострові майже 30 тисяч садів і 32 тисячі гектарів виноградників. Нинішнього сезону кримчани очікують зібрати майже 36 тисяч тонн фруктів — удвічі більше торішнього, і понад 76 тисяч тонн винограду, що майже втричі перевищить минулорічний урожай. Також планують закласти близько тисячі гектарів садів і понад 1,5 тисячі гектарів виноградників.