Пожежа в церкві

Івано-Франківська область. Згоріла церква Святого Івана Богослова в селі Перевозець Калуського району, яка була пам’яткою архітектури місцевого значення. Причину пожежі встановлюють, але ймовірно її спричинило коротке замикання в електромережі. Збудована ще у 1904 році, церква за свою історію горить вже вдруге. Після першої пожежі 1946-го її відбудували, та чи вдасться відновити цього разу, сказати важко, адже вогонь знищив стіни та покрівлю, пошкодив церковний інвентар.

Дарина НАЗАРЧУК.

А культурі буде холодно

Хмельницький. Через проблеми з фінансуванням на початку опалювального сезону лише половина закладів культури Хмельниччини була готова до роботи в холодну пору. Ремонт, що планували в 180 клубах, будинках культури і бібліотеках, вдалося провести лише в третині з них. Найгірше — з котельнями, що повинні обігрівати ці заклади. Готовність їхня до зими — 15 відсотків. Із 5,4 тисячі тонн необхідного вугілля вдалося закупити лише 176 тонн.

Ірина КОЗАК.

Опалювальний сезон стартував, але не для всіх

Тернопільська область. У зв’язку з похолоданням дошкільні заклади, школи і лікарні в Тернополі почали обігрівати ще 12 жовтня, а 15-го тепло прийшло і в житлові будинки. Газом на другу половину жовтня котельні міста забезпечені. Головне, щоб населення вчасно розраховувалося, адже це й досі залишається проблемою. На сьогодні не потеплішало в мешканців гуртожитків, які обігріваються відомчою котельнею ВАТ «Текстерно». Їх просять ліквідувати борги в сумі 80 тисяч гривень, що накопичились ще з минулого опалювального сезону. Тоді люди навіть перекривали вулиці, вимагаючи подачі тепла, але отримали його лише після того, як почали розраховуватися за надані послуги. Проте, схоже, це нічого не навчило.

Любов ЛЕВИЦЬКА.