Чотирнадцята сесія Чернігівської обласної ради повторно розглянула питання про перелік найбільш соціально значимих об’єктів, які потребують додаткового фінансування. Як і попереднього разу (тринадцята сесія відбулася 9 жовтня. — Авт.), поділ коштів тривав у гострій дискусії.

Частина народних депутатів на чолі з головою облради Наталією Романовою пропонували задовольнити максимально невідкладні потреби медичних й освітніх закладів і територіальних громад, викладені у пропозиціях з районів. Ці ініціативи «ревниво» сприйняла інша частина обранців, вважаючи, що домінувати у розв’язанні животрепетних проблем не можуть пропозиції лише однієї політичної сили. При цьому висувався контраргумент, що, мовляв, всі «бютівські» ініціативи разом переважають можливості регіону на кілька мільйонів гривень.

Попри численні виступи на захист фінансування тих чи інших об’єктів, переміг прагматичний підхід. Більшість депутатів проголосували за рішення, яке розробила облдержадміністрація з урахуванням частини депутатських пропозицій та реалій. На фінансування першочергових об’єктів, які перебувають в аварійному стані або потребують невідкладного завершення, буде спрямовано 6,4 мільйона гривень.

Пропозиції, які не увійшли до переліку першочергового фінансування, заступник голови облдержадміністрації, депутат Володимир Приходько, запропонував внести до проекту бюджету на 2008 рік.

На жаль, дві останні сесії Чернігівської обласної ради добряче розсварили представників депутатського корпусу «Нашої України» та БЮТ. Депутати обох фракцій досить емоційно і критично сприймали виступи одне одного. Голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова на прес-конференції назвала дії своїх соратників по БЮТу «зубастим підходом» у розв’язанні проблем. Однак він, схоже, вніс останнім часом напруження в стосунки з політичними партнерами.

Чернігів.