У Полтаві під головуванням голови обласної ради Олександра Удовіченка відбулося засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування, на якому розглянуто підсумки участі самоврядних органів Полтавщини в п’ятому всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Керівники самоврядних органів, які цього року вибороли перемогу в конкурсі, розповіли про проекти місцевих рад, які втілюватимуться у територіальних громадах за рахунок державних грантів та коштів місцевих бюджетів. А переможцями у конкурсі стали кременчуцький міський голова Микола Глухов, голова Крюківської районної ради в місті Кременчуці Андрій Коваленко, голова Чорнухинської районної ради Микола Кривчун, голова Семенівської районної ради Валерій Книш, карлівський міський голова Сергій Яковенко, великосорочинський сільський голова Юрій Донченко.

Під час обговорення питання йшлося насамперед про важливість здобуття додаткових фінансових джерел для розвитку територій, власне бачення механізмів підготовки конкурсних проектів. Як зазначив голова обласної ради Олександр Удовіченко, вищий представницький орган області вбачає свою роль у наданні необхідної консультативної допомоги та всебічній підтримці органів місцевого самоврядування, особливо сільських і селищних рад, під час розробки таких проектів. Тому в обласній раді вже створено постійно діючу консультативну групу для залучення відповідної інформації та фахівців, які допоможуть місцевим радам у написанні конкурсних робіт. Підтримку в координаційної ради знайшла й пропозиція Олександра Удовіченка з формування загальнодоступної електронної бази даних проектів та програм органів місцевого самоврядування, що перемогли в конкурсах та отримали різноманітні гранти.

Полтавська область.