На запитання «Голосу України» відповідає народний артист України Богдан БЕНЮК.

1. Яку коаліцію вдасться сформувати у новій Верховній Раді?

2. Чи буде під час політичних домовленостей щодо утворення парламентської коаліції та розподілу посад розіграно так звану «золоту акцію»?

3. Чи можливе створення широкої коаліції?

1. Не розумію цієї паузи, яка виникла після виборів, після того запалу, що був під час виборної ночі, як закінчилося голосування. З яким ентузіазмом усі бралися до того, щоб швидко розв’язати проблеми, а нині ця пауза зависла. Розумію, що зараз вирішуються непрості питання. Але не хотів би, щоб повторилася минулоразова історія з формуванням коаліції. Я би хотів, щоб коаліціянти, які домовилися ще перед виборами, що вони будуть разом працювати, все-таки це зробили. Що швидше, то краще, не тягнути. Бо народ розуміє, якщо є пауза, отже, вирішуються такі питання, такі проблеми, які потім можуть вилізти боком, як було минулого разу. Найперше треба прийняти постанови стосовно опозиції та закон про опозицію. Не треба боятися опозиційного місця і його треба заповнити. І тоді буде лад. Розумію і позицію Президента — він повинен працювати на об’єднання держави, на утримання держави, але яким шляхом це зробити — це неймовірно складно. Адже амбіції усіх політиків поки що йдуть на першому місці, вони думають про власні інтереси, а не про народ України і не про державу загалом.

2. Без сумніву, що політики це придумають. Але мене найменше це хвилює. Людей не хвилює, хто буде Прем’єр-міністром, головне, щоб швидше почали нормально працювати, і Кабінет Міністрів швидко сформувався і почав працювати, а не довго грали в такі ігри, як чемпіонат України з футболу. Мене, як пересічного громадянина, не як члена політичного об’єднання «Свобода», найменше цікавить, хто буде прем’єром — чи це буде Юлія Тимошенко або хтось із «Нашої України». Головне, щоб вони щось зробили швидко.

3. Це нереально, тому що люди стоять на полярних позиціях, і якщо вони не виконували меморандум, який запропонував Президент, не хотіли його підписувати, то про яку широку коаліцію може йти мова? Це нонсенс.