Особливо для держави, яка прагне ввійти до Євросоюзу. І там визнають, що це соціально-економічне явище присутнє в будь-якім суспільстві. Наша країна — не виняток. Учора в Україні відзначали Міжнародний день боротьби з бідністю. З нею борються давно. Але тільки в 2001 році прийнято стратегію її подолання. До 2015 року, стверджують у Міністерстві праці та соцполітики, планується викорінити гострі форми бідності. І план дій уже намічено: підняти рівень зайнятості населення, збільшити доходи від трудової діяльності, розвивати соціальне страхування і т. д. Ну, а поки що в Україні бідність розвивається навіть серед працюючих громадян. Ріст мінімального розміру зарплат, пенсій і прожиткового мінімуму не встигає за ростом цін на споживчому ринку.

Учора профспілки Тернопільщини пікетували обласну держадміністрацію та облраду з вимогою до влади звернути увагу на найнижчий в Україні рівень зарплати і високий відсоток безробіття в регіоні, передає наш власний кореспондент у Тернопільській області Любов Левицька.

З нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію злиднів у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбулася міжнародна акція «Устань та віддай свій голос проти бідності», на підтримку глобальної боротьби з голодом та злиднями.

На знімку: збирання коштів на безплатні обіди для малозабезпечених студентів Києво-Могилянської академії.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.