Водій, який хотів незаконно набрати піску, загинув під обвалом

31-річний чоловік загинув у піщаному кар’єрі поблизу Слов’янська Донецької області. Під час несанкціонованого завантаження піску на приватний автомобіль «ЗІЛ-130» обвалилося близько 50 тонн піщаного грунту. Рятувальники, викликані на місце пригоди, через кілька годин вилучили тіло чоловіка без ознак життя. Причини і обставини пригоди встановлюються.

Протягом останніх днів почастішали виклики у зв’язку із падінням людей до каналізаційних люків, траншей та інших «рукотворних див» комунальників. У Сніжному падіння 50-річного чоловіка до комунікаційного підвалу закінчилося відкритим переломом лівого гомілкостопного суглобу зі зсувом. Схожі випадки трапилися в Красноармійську та в Макіївці.

Відстрочка від призову до армії коштувала 500 доларів

Під час давання йому хабаря спіймали працівника Іллічівсько-Володарського військкомату в Маріуполі (Донецька обл.). До райвідділу міліції звернувся призовник, мешканець Володарського району, який розповів, що у відповідь на прохання про відстрочку від призову отримав від працівника військкомату недвозначну пропозицію принести 500 доларів США. Зустріч для передачі грошей було призначено в самому військкоматі. Оскільки таких грошей хлопець не мав, то вирішив звернутися до правоохоронних органів.

Через кілька днів до міліції прийшов ще один призовник із цього ж району. Він пропустив виклик, датований липнем, оскільки був у від’їзді. Повернувшись, поспішив до військкомату. Все той же «спеціаліст» пояснив, що хлопця начебто оголошено в розшук за ухиляння від призову і що залагодити справу можуть 500 доларів.

Потенційний хабарник виявляв неабияку обережність. Наприклад, обом хлопцям дав докладні інструкції, куди і як слід покласти гроші. Один мав сховати їх під диванне покривало в порожньому кабінеті, другий — у тумбочці робочого столу того ж дня, але на годину пізніше.

Затримали військового ввечері, коли він повертався на власному автомобілі з роботи. Під час затримання він сховав одну з мічених купюр у сумці знайомого, якого підвозив. Решту грошей знайшли під час обшуку в кабінеті.

Кримінальну справу передано до суду.

Ліна КУЩ.

Донецька область.