Практично в усіх регіонах країни опалювальний сезон розпочато. Про це заявив Прем’єр-міністр Віктор Янукович, відкриваючи засідання уряду. Проте урядовець визнав, що є й певні недоліки, які трапляються щорік. Ці проблеми планують обговорити найближчим часом на селекторній нараді і визначитися з тим, яку ще треба надати допомогу.

Віктор Янукович на вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів також висловив сумнів у тому, що коаліція у Верховній Раді може бути одноколірною.

— Яка буде коаліція, ми побачимо на першому засіданні Верховної Ради нового скликання, — запевнив він, водночас пообіцявши докладати всіх зусиль, щоб об’єднати країну і щоб люди могли стабільно жити.

Прем’єр-міністр стверджує, що уряд не допустить проведення ще одних перевиборів:

— Якщо зараз ці вибори зашкодили економіці й життю людей, то ще одні знищать економіку. Ми цього не допустимо, і така само позиція Президента — ніяких виборів не буде.

Водночас, якби коаліцію створювали на базі Партії регіонів, Віктор Янукович гарантує, що Кабмін формувався б за професійним принципом.

Прем’єр-міністр Віктор Янукович запропонував уряду перерахувати одномісячну зарплатню жертвам аварії у Дніпропетровську. За його словами, відповідне рішення було ухвалене керівництвом Кабінету Міністрів одразу після трагедії. Глава уряду нагадав, що вже виділено 99 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків аварії. За його даними, перша інформація показує, що в Дніпропетровську було витримано практично всі стандарти, але надзвичайна ситуація все ж трапилася.

Фото Володимира РЕПІКА (Укрінформ).