Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у середу провів зустріч із Президентом Світового Конгресу Українців Євгеном Чолієм.
Під час зустрічі сторони обговорили поточні події в Україні. До того ж Олександр Турчинов наголосив, що нове керівництво держави вживає кроків до стабілізації ситуації на Сході країни, де продовжується війна, а «заяви Росії про виведення найманців є блюзнірством».
 У цьому контексті Олександр Турчинов зазначив, що вважає доцільним кроком перекриття кордонів з Російською Федерацією.
Голова Верховної Ради заявив, що у всіх переговорах, які стосуються ситуації в Україні, варто пам’ятати, що йдеться насамперед про захист миру і стабільності в Європі.
Є. Чолій (на знімку ліворуч), своєю чергою, високо оцінив перебіг президентської виборчої кампанії в Україні, зазначивши, що «українська влада зробила усе, щоб вибори були демократичними і прозорими».
Президент Світового Конгресу Українців зазначив під час розмови, що світове українство докладає зусиль, аби світове співтовариство розуміло, що криза в Україні «є не локальною, а глобальною проблемою». Тому, за його словами, необхідно підтримати і захистити Україну, яка свого часу відмовилася від ядерної зброї.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.