Помилка арбітра

Футбол. На адресу МФК «Миколаїв» надійшов факс із Києва. Експертна комісія ФФУ під головуванням Мирослава Ступара розглянула 2 жовтня скаргу миколаївського клуба на дії арбітра Денисюка в матчі на кубок України з «Шахтарем» (Донецьк). Із шести пунктів суддівських помилок, на яких акцентували увагу представники «Миколаєва», два визнано обґрунтованими. А саме: призначення 11-метрового штрафного удару у ворота МФК «Миколаїв» на 63-й хвилині — груба помилка арбітра, що вплинула на результат матчу.

Арбітра цього матчу Денисюка дискваліфікували. Нагадаємо, що у грі «Миколаїв» — «Шахтар» перемогу отримали «гірники» із рахунком 1:0 і саме завдяки пенальті, призначеному на 63-й хвилині, який визнано несправедливим.

У «Динамо» — новий «фізик»...

Тренером із фізпідготовки у київському «Динамо» відтепер працюватиме 52-річний Вінченцо Пінколіні. Контракт із італійським фахівцем підписаний строком на два роки. Він тривалий час працював у тренерському штабі національної збірної Італії та у провідних клубах країни — «Мілані», «Інтері», «Ромі», «Пармі».

До речі, свого часу сеньйор Пінколіні був вправним легкоатлетом — 1972 року навіть став чемпіоном Італії з бігу на 400 метрів з бар’єрами. А з 1978 року працював тренером молодіжної збірної Італії з цього виду спорту.

Потім настав час футболу. З 1980 року протягом шести сезонів пан Вінченцо працював тренером з фізпідготовки у футбольному клубі «Парма», з яким виграв два юнацькі чемпіонати. Після цього разом з Арріго Саккі перейшов до «Мілана». Надалі працював з Фабіо Капелло. За цей період «Мілан» виграв три чемпіонати Італії, п’ять Кубків країни, три Кубки чемпіонів УЄФА, два Міжконтинентальних кубки. В «Мілані» Пінколіні працював до 1998 року.

В цей же період він робив свою корисну справу й у збірній Італії, котра брала участь у двох Кубках світу (США, 1994 і Франція, 1998) і в чемпіонаті Європи 1996 року в Англії.

Подальша кар’єра Вінченцо Пінколіні як тренера з фізпідготовки складалася так: 1998—1999 роки — «Атлетико» (Мадрид, Іспанія), тренер Арріго Саккі; 1999—2000 — «Рома» (Італія), тренер Фабіо Капелло; 2000—2001 — «Інтер» (Італія), тренер Марчелло Ліппі; 2001—2002 — «Мілан» (Італія), тренери Чезаре Мальдіні та Карло Анчелотті. Останнє місце роботи — клуб «Парма».

А ще сеньйор Пінколіні з 2000 по 2003 рік викладав в університетах Рима і Парми. Публікував книги та писав статті для відомих футбольних і спортивних видань.

Поклали око на Брандау

Лісабонський «Спортинг» дедалі більше звертає увагу на східноєвропейський футбольний ринок. Після переходу до них росіянина Марата Ізмайлова португальські «леви» хотіли б придбати форварда донецького «Шахтаря» Брандау.

За повідомленням видання «Коррею так манья», «Спортинг» у літнє міжсезоння зондував ґрунт із приводу придбання бразильця, але тоді «біло-зелених» віджахнула ціна трансферу — п’ять мільйонів євро. Минув якийсь час, і суперник київського «Динамо» на груповому етапі Ліги чемпіонів знову заявив про намір звернутися з пропозицією про придбання Брандау у донецького клуба під час відкриття зимового трансферного вікна.