Олександр Фельдман, 43-й номер виборчого списку БЮТ, ініціює підписання «Меморандуму про створення депутатського об’єднання «За Харків!» у Верховній Раді України шостого скликання.

«Харківщина, як багатомільйонний регіон, інтелектуальний центр країни, столиця багатьох галузей освіти і високотехнологічного виробництва, вимагає активного представництва власних інтересів на центральному політичному рівні. При цьому харківська громада через скасування мажоритарної системи виборів, відсутність інститутів регіонального представництва і недосконалості чинної політичної системи не має у своєму розпорядженні механізмів захисту власних інтересів та їх цивілізованого лобізму», — сказано в тексті меморандуму.

Після підбиття попередніх підсумків виборів можна з упевненістю сказати, що в Харкова нарешті з’явилася унікальна можливість отримати своє потужне представництво в парламенті і сформувати регіональне депутатське об’єднання, вважає Олександр Фельдман. У Верховній Раді шостого скликання від різних політичних сил обрано 14 народних депутатів-харків’ян.

О. Фельдман пропонує всім депутатам-харків’янам, незважаючи на партійну приналежність, об’єднатися в рамках депутатської групи «За Харків!», щоб разом відстоювати інтереси жителів свого регіону в парламенті.

Як зазначають експерти, об’єднання «За Харків!» — це перший приклад регіоналізації груп інтересів у парламенті і перший крок до переструктурування лобізму від галузевих схем, де головну роль грав великий галузевий капітал, до регіональних, де тон задають великі регіональні лідери.

До Верховної Ради України шостого скликання за списками різних політичних сил проходять 14 народних депутатів-харків’ян: Алла Александровська, Інна Богословська, Олег Гейман, Ірина Горина, Віталій Данилов, Валерій Камчатний, Юлія Ковальова, Олексій Логвиненко, Василь Потапов, Дмитро Святаш, Володимир Філенко, Олександр Фельдман, Дмитро Шенцев, Петро Ющенко.