Знайомий Вінк

Футбол. Сьогодні вся наша увага до Глазго, де на стадіоні «Гемпден Парк» відбудеться відбірний матч Євро-2008 між національними збірними Шотландії та України. Цей поєдинок обслуговуватиме бригада суддів із Нідерландів на чолі з Пітером Вінком. Асистуватимуть йому Патрік Геррітсен та Аренд Брінк. Функції резервного арбітру виконуватиме Рууд Боссен.

Статус рефері ФІФА Вінк отримав 2004 року. До речі, він тричі працював на матчах за участю українських команд. 2005 року — на зустрічі 1/64 Кубку УЄФА між донецьким «Металургом» та грецьким ПАОКом (2:2), 2006 року — на поєдинку Ліги чемпіонів, у якому київське «Динамо» на виїзді поступилося французькому «Ліону» (0:1).

Три місяці тому саме цей 40-річний нідерландець обслуговував матч за Суперкубок України між «Динамо» та «Шахтарем». Тоді в Одесі, нагадаємо, кияни перемогли в серії післяматчевих пенальті — 2:2 (пенальті — 4:2).

Врятувати Марійку разом

Як повідомляє офіційний сайт ФК «Динамо», на адресу клуба надійшов лист із фотографією півторарічної Маші Кисленко, якій лікарі поставили страшний діагноз — злоякісна пухлина (нейробластома) найвищої, четвертої, стадії. Зараз дівчинка разом із мамою перебуває у спеціалізованій клініці Мюнхена.

Шанс вилікуватися від страшної хвороби в Німеччині становить п’ятдесят відсотків, в Україні — не більше десяти. Для проходження складного курсу лікування потрібні кошти. Загальна сума — 200 тисяч євро. З огляду на це «Динамо» оголосило про акцію з урятунвання дівчинки і закликало вболівальників купити квиток і прийти на стадіон. Усі кошти, виручені від продажу квитків на матч чемпіонату України «Динамо» — «Закарпаття», будуть передані на лікування маленької Марійки.

А тим часом київське «Динамо», скориставшись великою паузою в національному чемпіонаті, завтра проведе товариський матч із клубом російської Прем’єр-ліги «Сатурн» (Раменське). Зустріч відбудеться 14 жовтня в Києві, на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Початок о 16.00. Вхід вільний.

Слідом за Мауріньо?..

Івуарійський нападник лондонського «Челсі» Дідьє Дрогба узимку може залишити клуб, повідомляє France Football.

— Останнім часом я отримую багато пропозицій від провідних європейських клубів про продовження кар’єри, — сказав Дрогба, знаходячись у компанії свого агента Етьєна Менді.

За інформацією France Football, до Дрогба виявляють інтерес мадридський «Реал», мюнхенська «Баварія», а також італійський «Мілан». Дрогба перейшов до клубу Абрамовича 2004 року з французького «Марселя» і протягом цих сезонів у прем’єр-лізі забив 42 м’ячі.

Ще одна можлива втрата «Челсі» — англійський півоборонець Френк Лемпард, повідомляє іспанська газета AS з посиланням на джерела, близькі до клубу, а також до самого футболіста. Трансфер гравця оцінюється приблизно у 18 мільйонів євро. Відомо, що три європейських гранди уже зацікавлені Лемпардом: «Мілан» і «Ювентус», а також мадридський «Реал». 29-річний Лемпард перейшов до «Челсі» 2001 року з лондонського «Вест Гема». Минулого сезону в складі «синіх» він провів 37 матчів у прем’єр-лізі і забив 11 м’ячів.

Брок прагне реваншу

Бокс. 32-річний суперваговик, американець Келвін Брок проведе поєдинок проти Едді Чемберса. Переможець цього бою битиметься за титул ІBF із чинним чемпіоном Володимиром Кличком.

— Я став більшим і сильнішим, — заявив Брок. —Раніше я перетреновувався і скидав занадто багато ваги. Через це і програв Кличку. Але 2 листопада ви побачите важчого, сильнішого і швидшого Келвіна Брока.

Про свого суперника Брок відгукнувся стримано, пообіцявши, що постарається завершити двобій із ним достроково. «Чемберс не створить мені жодних проблем. Не зможу його нокаутувати лише з однієї причині: якщо Чемберс уникатиме бою. Однак, попри все, збираюся перемагати. І, якщо Кличко все ще буде чемпіоном на той час, то я збираюся відібрати в нього титул. Затягти Кличка в ринг іще раз — моя головна мета».