Сьогодні в місті відкриють першу чергу пам’ятника провідникові Організації українських націоналістів Степанові Бандері. Як повідомила прес-служба Львівської обласної ради, на урочистості запросили Президента України Віктора Ющенка та Прем’єр-міністра Віктора Януковича, керівників місцевих органів влади. На свято приїдуть онук — також Степан Бандера та сестра Оксана. До бронзового постаменту покладуть землю з могили провідника ОУН Степана Бандери в Мюнхені та з його рідного села Угринова.

Підготовка до події тривала десять років. Було проведено сім творчих конкурсів, кошти збирали всім миром. Доброчинні внески зробили і галичани, і харків’яни. Згодом поруч з пам’ятником має постати арка, що відтворюватиме етапи національно-визвольної боротьби українського народу.

У неділю в рамках святкування Покрови Пресвятої Богородиці, Дня козацтва та на честь 65-річчя УПА на площі Ринок розпочнеться Всеукраїнський фестиваль графіті «Наші герої». Міська рада організовує концерт повстанських пісень за участю Тараса Чубая, інших відомих артистів. Львів’яни цими днями вітаються: «Слава Україні! Героям слава!».

У Львові з нагоди святкування 65-ї річниці УПА встановили патріотичні бігборди та сіті-лайти. Протягом місяця рекламна інформація повстанської тематики «супроводжуватиме» львів’ян на вулицях. А у неділю містом їздитимуть розмальовані трамваї (на знімку). Про сторінки героїчної історії нагадуватимуть фотовиставки у вітринах магазинів та видання тематичної газети «Нові люди».

Фото автора.