Президент завершує підготовку свого позачергового послання до Верховної Ради. Про це повідомив на брифінгу перший заступник глави секретаріату Президента Олександр Шлапак.

Він розповів, що послання глави держави складатиметься з трьох частин. Перша з них — «Відповідальна влада» — стосуватиметься відповідальності влади в усіх сферах її діяльності: економічній, соціальній, культурній тощо. Другий блок послання має назву «Конкурентна економіка», третій — «Гуманітарний простір». «У рамках цих трьох значних напрямів і триває робота в секретаріаті Президента з підготовки цілої низки документів», — сказав О. Шлапак.

За його словами, насамперед ідеться про завершення роботи над новою редакцією закону про Кабінет Міністрів, роботу над змінами до законів про місцеві адміністрації та місцеве самоврядування, доопрацювання Податкового кодексу. Також завершується підготовка законів щодо судоустрою нашої держави, до цієї групи також належать антикорупційні ініціативи Президента і відповідні законопроекти. На завершальній стадії підготовка шести законопроектів стосовно розвитку підприємництва, проектів законів про ринок землі та державний земельний кадастр, які дозволили б зняти мораторій з продажу земель сільськогосподарського призначення. «Загалом на порядку денному, на постійному контролі глави держави сьогодні перебуває пакет із 49 таких законопроектів», — повідомив О. Шлапак.

Тож над позачерговим посланням Президента робота кипить, а ось чергового послання до Верховної Ради Президент цьогоріч чомусь так і не підготував.