Цього тижня в Національній філармонії урочисто відзначили 60-річчя великої народної співачки Ніни Матвієнко: голова президентської ради з питань культури і духовності Микола Жулинський передав іменинниці подарунок від Віктора Ющенка — червоне коралове намисто. Міністр культури Юрій Богуцький вручив почесну грамоту від Кабміну. Було море квітів і поздоровлень.

А потім знаменита Ніна співала — у супроводі Національного ансамблю солістів «Київська камерата». Багато творів, які виконує цей колектив, написано спеціально для голосу Ніни Матвієнко. І надалі тут, замість Ніни Митрофанівни, співатиме її дочка Антоніна, голос якої дивно схожий на голос мами, хоча, звичайно, повторити цей єдиний свого роду голос неможливо.

Ніна Матвієнко народилася 10 жовтня 1947 року в селі Неделище на Житомирщині. Закінчила Київський університет. З 1968 року —солістка Українського народного хору ім. Г. Верьовки. У її репертуарі — стародавні народні пісні, твори українських композиторів: Євгена Станковича, Олега Ківи, Мирослава Скорика, Ірини Кириліної, Ганни Гаврилець. Грала в театральних і телевізійних виставах, у кіно (зокрема, у культових фільмах українського поетичного кінематографа «Пропала грамота», «Солом’яні дзвони» режисера Юрія Іллєнка). Виступає у складі вокального акапельного тріо «Золоті ключі» разом з Марією Миколайчук і Валентиною Ковальською. Народна артистка України (1985), лауреат Шевченківської премії (1988), кавалер Ордена княгині Ольги ІІІ ступеня (1997), Герой України (2006).