Щиро вітаю вас з 75-ю річницею утворення області.

Історія поліського краю своїм корінням сягає в сиву давнину. Вписані в неї славні та звитяжні, нелегкі та трагічні події, зокрема, боротьба за становлення великої слов’янської держави — Київської Русі, відсіч татаро-монгольської навали, а потім — селянсько-козацькі повстання, національно-визвольна війна українського народу під проводом Б. Хмельницького, героїзм воїнів Великої Вітчизняної війни.

Щедра і багата талантами благословенна земля Чернігівщини. У ваших краях розпочала свою театральну кар’єру Марія Заньковецька, на берегах Десни, у Сосниці, народився і провів дитячі роки видатний кінорежисер Олександр Довженко, тут формувалися неповторні таланти скульптора Івана Мартоса, композиторів Левка Ревуцького та Григорія Верьовки, великих майстрів слова Михайла Коцюбинського і Павла Тичини.

Зачаровують красою заповідний Тростянець, мрійлива Качанівка, легендарний і трагічний Батурин.

Невтомні і талановиті руки чернігівців вирощують добірну картоплю, забезпечують країну цілющим молоком, шиють одяг із поліського шовку й модних тканин знаменитого «Чексілу», виробляють добротний корд і надійну пожежну техніку, новітні телефонні станції і співучі бандури.

Нині Чернігівщина має всі передумови для свого розквіту: потужні економічний, інтелектуальний і природний потенціали — сучасні високотехнічні підприємства харчової, паливної, машинобудівної, деревообробної, целюлозно-паперової, легкої, аграрної промисловості; а також працьовитих, талановитих, щирих та гостинних людей, які створюють сучасні технології, плекають високі врожаї, горді за своє минуле і гідні свого майбуття.

Тож бажаю вам усім міцного здоров’я, родинного щастя, добра і достатку, невичерпної енергії для нових досягнень на щедрій українській землі.