У Запоріжжі урочисто відсвяткували 75-річчя з дня пуску заводу «Дніпроспецсталь». Заводчани відкрили меморіальну дошку на будинку, в якому жив один з найшанованіших директорів підприємства Костянтин Єльцов. Перед цим колектив увічнив пам’ять свого першого директора Олександра Трегубенка та Героя Радянського Союзу, майстра дільниці ковальсько-пресового цеху Бориса Костякова.

ВАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» імені Анатолія Кузьміна» — провідний виготовлювач спеціальних сталей в Україні та СНД. Підприємство випускає продукцію з нержавіючих, інструментальних, швидкоріжучих, підшипникових, легованих конструкційних марок сталі, а також жаростійких сплавів на основі нікелю.

За 75 років на заводі виплавлено більш як 53,6 мільйона тонн сталі та вироблено 28,3 мільйона тонн прокату. За цей період освоєно випуск понад 800 марок сталей і 1000 профілерозмірів прокату, причому 120 із них розроблено спеціалістами підприємства. «Дніпроспецсталь», що постачає свою продукцію більш як у 50 країн світу. Заслуги колективу відзначені орденами Жовтневої революції і Трудового Червоного Прапора, а також двома ювілейними почесними знаками.

З нагоди свята у палаці культури «Дніпроспецсталь» відбулися урочисті збори та концерт. А завершили урочистості з нагоди 75-річчя флагмана вітчизняної металургії концерт на площі Фестивальній та святковий феєрверк.

Запорізька область.

Фото Бориса ДВОРНОГО (Укрінформ).