«Піратська шхуна» для дитячих забав

Дитячий ігровий майданчик під такою назвою тепер мають маленькі мешканці мікрорайону Корабел у Херсоні. Його збудували господарі розташованого тут супермаркету «Велика кишеня». Для втіхи та на радість дітям там встановлено справжнє дерев’яне судно з усіма належними атрибутами.

Подарували його малечі в рамках акції «Підприємці—дітям». Її організувала і вже не один рік проводить депутат Херсонської міської ради, голова жіночого клубу «Ініціатива» Зоя Бережна. Нині на її пропозицію відгукнулося й підприємство «Таврійська будівельна компанія», за кошти якого дитячі майданчики зведуть у Потьмкінському парку та в сквері на розі вулиць Робітничої і Рози Люксембург.

Алла БРУСИЛОВА.

Херсон.

Котельні з ремонтом зачекають

Гостру дискусію на тринадцятій сесії Чернігівської облради викликало питання «Про перелік найбільш соціально-значимих об’єктів області, які потребують додаткового фінансування». Згідно з ним до кінця року облдержадміністрація мала відшукати 10 мільйонів гривень для оперативного ремонту дитсадків, шкіл, клубів, встановлення котелень тощо.

Щоправда, у цей перелік не потрапили бюджетні заклади кількох північних районів. Тож частина депутатів звинуватила фракцію БЮТ у лобіюванні інтересів виборців тих місцевостей, де блок Юлії Тимошенко набрав найбільше голосів. Незважаючи на виступи-спростування цих заяв народного депутата України п’ятого скликання Олега Ляшка, голови Городнянської райради Олександра Верхуши, народні обранці відклали розгляд цього важливого питання на позачергову сесію, напередодні якої всі пропозиції з фінансування об’єктів соціальної сфери будуть обговорені в комісіях.

Водночас депутат Сергій Берестовий у своєму виступі висловив сумнів, що такою «великою» сумою можна залатати всі «дірки», оскільки, за його прогнозом, у бюджеті області на кінець року бракуватиме коштів навіть на оплату праці бюджетників.

Сергій ПАВЛЕНКО.

Чернігів.