Гандбол. Відень (Австрія). Відбулося жеребкування євротурнірів. У чоловічому розіграші Кубка Кубків броварський «Будівельник» гратиме з данським «Колдінгом». Перша зустріч — 17 або 18 листопада у Данії, а матч у відповідь — за тиждень в Україні.

Жіноча команда «Податковий Університет-Істіль» у суперники отримала турецький клуб «Ганкая». Перший поєдинок відбудеться в Туреччині (3-4 листопада). Матч у відповідь — за тиждень.

У Кубку ЄГФ «Портовик» із Южного зустрінеться з німецьким клубом «Гроссвальштадт». Львівська «Галичанка» в аналогічному турнірі поміряється силами з білоруською командою «БНТУ-БєлАЗ», а запорізький «Мотор» гратиме з нідерландським «Ван дер Воорт».

Вітрильний спорт. Одеса. Підбито підсумки міжнародної регати «Дружба-2007». Першим серед юнаків у класі «Оптиміст» став 13-річний Олександр Макаров із Дніпропетровська. На рік старший Павло Донцов із Одеси — другим, третім — Сергій Ширяев (12 років) із Миколаєва.

У дівчат п’єдестал пошани був таким: 1. Юлія Бойко (14 років, Миколаїв). 2. Дар’я Сомова (13, Одеса). 3. Аліса Кузнєцова (15, Одеса).

Тепер про дорослих. У класі «Laser SB3» найкращі результати показав екіпаж Родіона Луки, Олексія Бельтяєва та Георгія Леончука. Друге місце у Маркуса Візера, Сергія Пугачов та Ігоря Матвієнка. Третіми стали Євген Браславець, Сергій Тимохов і Олексій Соляник.

На жаль, жовтень — це кінець сезону. І яхтсмени вже готуються «підніматися» — ховати човни до ангарів. Перерва триватиме до наступної весни. Отож «Дружба» — остання регата в низці тих, котрі відбуваються в Одесі. Вона, як правило, збирає спортовців із світовими іменами. Та водночас ці змагання, як бачимо, дають шанс юним гонщикам. За це велика подяка організаторам регати — «Чорноморському яхт-клубу» і групі компаній «Трансбункер». Вони обіцяють не забути про «Дружбу» і наступного року.

Хокей. Відкритий чемпіонат Росії. Вища ліга. І в другому матчі в Альметьєвську київський «Сокіл» лише шайбою поступився місцевому «Нєфтяніку» — 3:4 (0:1, 2:3, 1:0). Шайби в нашій команді закинули: Дмитро Цируль, Володимир Алексюк та Олександр Савицький.

Решта матчів того дня завершилися так: «Нєфтянік» (Леніногорск) — ХК «Бєлгород». 1:2 (буліти). «Хімік» (Воскресенськ) — «Газпром-ОГУ» (Оренбург). 5:2. ХК «Рязань» — «Крилья Совєтов» (Москва). 4:7. «Крістал» (Електросталь) — «Крістал» (Саратов). 2:4. «Капітан» (Ступіно) — «Дізель» (Пенза). 1:6.

ХК «Дмітров», «Хімік», «Нєфтянік» Л — по 25 очок, «Дізель» — 22, ХК «Бєлгород» — 20, «Нєфтянік» А — 19, «Сокіл» (має дві гри в запасі), «Крилья Совєтов», «Крістал» С — по 18, ХК «Рязань», «Аріада-Акпарс» (Волзьк) — по 13, «Тітан» (Клин) — 12, «Газпром-ОГУ» — 11, «Крістал» Е — 10, ЦСК ВПС — 9, «Капітан» — 6.

Тепер «Сокіл» проведе чотири домашні зустрічі: 13-14 жовтня з «Хіміком» і 17—18 жовтня — з «Рязанью».