Подія відбулася в рамках реалізації програми «Запровадження інноваційної системи забезпечення безпеки туристів та охорони пам’яток архітектури у місті Кам’янці-Подільському».

Тепер 16 відеокамер «оглядатимуть» територію навколо себе на 360 градусів. Дві камери в Старому місті працюватимуть у режимі он-лайн. Трансляцію можна також переглянути, зайшовши на офіційну інтернет-сторінку міської ради. Стежити за порядком з допомогою відео будуть цілодобово троє працівників міліції, а всі записи архівуватимуть.

Новинка покликана, насамперед, оперативно реагувати на правопорушення завдяки чіткій взаємодії з патрульною службою, швидкою допомогою, пожежною безпекою, фахівцями з надзвичайних ситуацій. Відео допоможе ідентифікувати автомобілі, що перебувають у розшуку, та визначити їхнє місце перебування. Підвищиться й рівень безпеки місцевих жителів та гостей міста, підтримки громадського правопорядку, що дасть змогу не допустити руйнації історико-архітектурних пам’яток і зберегти довкілля.

Як розповіли під час презентації системи міський голова Олександр Мазурчак та начальник УМВСУ в Хмельницькій області Віталій Грицак, лише тісна й творча співпраця влади та правоохоронців дала такий результат. Проект став переможцем всеукраїнського конкурсу програм розвитку місцевого самоврядування 2006 року і отримав фінансування з державного бюджету на півмільйона гривень.

Хмельницька область.