Цього року юні полтавочки привезли аж дві корони: Вероніка Долгова стала «Міні-Міс України-2007» у старшій групі, а Анастасія Шаповал отримала звання «Віце-Міні-Міс України-2007» у середній групі. Регіональний представник конкурсу «Міні-Міс України» у центральній Україні Тетяна Крилата зазначила, що участь у середній віковій групі особливо потребує майстерності та професіоналізму, бо тут уже не досить лише особистого шарму, як у молодшій.

Переможниці мріють про нові перемоги і титули. Наступного року, за словами Тетяни Крилатої, кандидатури цих дівчаток висуватимуть на конкурс «Міні-Міс cвіту». Свою майбутню професію вони мріють пов’язати з цим заняттям. Проте у дівчаток є й інші захоплення. Так, Настя хоче стати або журналістом (тут дівчинка теж має чималі здобутки — вона ведуча однієї з дитячих програм ОДТРК «Лтава»), або ж керівником танцювального гурту. Вероніка, окрім моделі, хоче стати ще співачкою. Вона гарно виконує народні пісні й навчається цього в студії Наталії Май.

Вероніка перемагала і в багатьох музичних фестивалях, а на конкурсі «Міні-Міс України-2007» виконала пісню «У моєму краї», автором якої є Наталія Май. Загалом, учасники мали чотири конкурсні завдання: «Привітання», де діти виходили у національних українських костюмах та розповідали про себе і свої уподобання; «Талант»; «Пародія» та демонстрація авангардного костюму, створеного за ідеєю дитини.

У цьому конкурсі чимало дівчат пародіювали сучасних естрадних зірок: Тіну Кароль, Ані Лорак, Наталію Могилевську з Владиславом Ямою. Конкурс цього року пройшов у Кам’янці-Подільському. У ньому взяли участь 29 представників з усієї України. До речі, сам конкурс «Міні-Міс та Міні-Містер» є яскравим театралізованим дійством, в якому маленькі артисти дарують глядачам справжнє свято. Цікаво, що у критеріях оцінювання конкурсу не беруться до уваги зовнішні дані дитини, а лише — творчі здібності, талант та артистичність.

Гала-концерт і нагородження лауреатів конкурсу проходили в історико-архітектурному заповіднику «Стара фортеця» Кам’янця-Подільського. Тетяна Крилата зазначила: «На цьогорічному конкурсі приємно вразив діапазон талантів учасників. Крім вокалу та танцю, які традиційно присутні на конкурсі, ми побачили і спортивну гімнастику, акторський жанр та образотворче мистецтво».