У парламентському комітеті з питань правосуддя перебуває на розгляді проект закону «Про внесення змін до статті 48 Кримінально-процесуального кодексу України» (щодо прав захисника).

Необхідність прийняття законопроекту обумовлена тим, що статтею 48 Кримінально-процесуального кодексу України не передбачено надання можливості захиснику під час ознайомлення з матеріалами кримінальної справи робити з них витяги та знімати копії з документів, долучених до справи. Відсутність зазначеної можливості обмежує підзахисного в його правах та ускладнює оскарження вироку в апеляційному та касаційному порядках.

Тож даний документ має на меті змінити такий стан речей. Зокрема, захиснику пропонується надати можливість під час ознайомлення з матеріалами кримінальної справи робити витяги та знімати копії з документів.

На думку автора проекту, народного депутата Юрія Мірошниченка, законопроект сприятиме «повному забезпеченню підозрюваного, обвинуваченого чи підсудного якісним захистом, а також сприятиме належному виконанню обов’язків захисником».

Інформаційне управління Верховної Ради.