Пішли далі

Гандбол. Українські клуби, котрі виступають у Кубку ЄГФ, порадували успішними іграми. Так, львівська «Галичанка» вийшла до третього раунду. Українки святкували впевнені перемоги над швейцарською командою «Споно Ноттвілл» в обох матчах другого раунду, котрі відбулися у львівському палаці спорту «Будівельник» — 45:26 і 33:23. У чоловіків «Портовик» з Южного вийшов до другого кола. У повторному поєдинку «Портовик» із рахунком 35:22 переміг ГК «Вільнюс» (Литва).

Лукареллі відчуває ностальгію

Футбол. Донецький «Шахтар» під час паузи, що виникла у зв’язку з матчами національних збірних, 12 жовтня вилетить до Греції, де проведе товариський матч із пірейським «Олімпіакосом».

Маємо двотижневу перерву в національній першості, — сказав Мірча Луческу. — П’ятнадцять наших гравців вирушили до своїх національних збірних, котрі мають зіграти відбірні поєдинки Євро-2008. Решта залишилася вдома. Зрозуміло, їм необхідно тренуватися і підтримувати фізичну форму. Тому за суперника для товариської зустрічі я вибрав команду, котра виступає в Лізі чемпіонів.

Отже, всі матимуть змогу пограти. А ще дамо гарний шанс показати себе молодим футболістам з «Шахтаря-2». Візьмемо з собою до Греції кількох, як це завжди відбувається під час аналогічних ігрових перерв. Вони зможуть продемонструвати свої здібності і пожити справжнім футбольним життям. Це буде прекрасна школа...

А от нападник «гірників» Крістіано Лукареллі не дуже задоволений своїм життям в Україні і збирається повернутися до італійського чемпіонату. Про це він розповів в інтерв’ю Channel4.

— Не виключаю можливості свого повернення до «Ліворно», — заявив футболіст. — Раніше гадав, що закінчу в цій команді свою кар’єру, але доля розпорядилася інакше. Стосовно моєї нинішньої команди, то в «Шахтарі» для мене головним пріоритетом є Ліга чемпіонів, у якій я раніше ніколи не грав. Чемпіонат України вже не викликає серйозних емоцій. Ми перемогли в десятьох зустрічах із одинадцяти і впевнено йдемо на першому місці з великим запасом очок. Узагалі наша команда розділена на два склади. Один грає в чемпіонаті України, інший — у Лізі чемпіонів. Незабаром у нас гра з «Міланом». Узагалі, коли я повертаюся до Італію, то відчуваю ностальгію.

Раніше він охороняв Майкла Джексона, Мадонну...

Тренер лондонського футбольного клубу «Челсі» Аврам Грант запропонував роботу інструктора з фізичної підготовки Аві Мойалу, ізраїльському морському піхотинцеві, який служив командиром взводу антитерористичного підрозділу, а також працював охоронцем у Майкла Джексона і Мадонни.

Доктор Мойал працював і під керівництвом Гранта як тренера збірної Ізраїлю. Він тренував підрозділи з охорони особливо важливих персон, брав участь у боях у Лівані і є фахівцем в ізраїльському бойовому мистецтві «крав мага».

У збірній і «Челсі» Шевченко — дві різні людини

Наставник збірної Шотландії Алекс Малкліш уважає, що в матчі відбірного турніру Євро-2008 проти збірної України (Глазго, 13 жовтня) найбільше треба побоюватися Андрія Шевченка, повідомляє BBC Sport.

— Шевченко — лідер збірної України. Він здатний повести партнерів уперед. Згадайте, який класний вигляд Шева мав у матчі з італійцями. Не заспокоюйте себе думкою, що він не зовсім вдало грає тепер у «Челсі». Шевченко в команді Абрамовича й у збірній України грає зовсім по-різному. У команді своїх співвітчизників він має такий потужний вигляд, як у найкращі роки виступів за «Мілан».

Фарерці планують здобути очки

Після поразки (1:2) у матчі з італійцями збірна Фарерських островів сповнена рішучості набрати якісь очки в матчах із французами та українцями.

Нагадаємо, що в дев’яти матчах у відбірній групі В острів’яни не набрали жодного очка, що не перешкодило їм домогтися більш ніж гідного результату у зустрічі з чемпіонами світу 2 червня у Торсхавні.

Наступної суботи фарерці на своєму полі прийматимуть віце-чемпіонів світу французів, а чотири дні по тому відвідають Україну. До цих подій готуються: воротарі — Якуп Міккельсен («Б-36»), Рене Торгард («Стреймюр»); оборонці — Фроді Беньямінсен, Герберт Якобсен (обидва — «Б-36»), Ейнар Гансен, Олі Гансен (обидва — «Рунавік»), Йон-Рой Якобсен, Суні Ольсен (обидва — «Ольборг», Данія); півоборонці — Міккьял Томассен («Б-36»), Карі Нільсен, Рокур Йєсперсен (обидва — «Торсхавн»), Йоган Давідсен («Рунавік»); нападники —Бергур Мідьорд («Б-36»), Ендрю Флетум, Рогві Якобсен («Торсхавн»), Кристіан Якобсен, Ялгрім Елттер (обидва — «Рунавік»), Ганс Самуельсен («Стреймюр»), Сімун Самуельсен («Нотодден», Норвегія), Кристіан Гольст («Люнгбю», Данія).

Поступилися мінімально

Хокей. Відкритий чемпіонат Росії. Вища ліга. «Нєфтянік» (Альметьєвськ) — «Сокіл» (Київ). 2:1 (0:0, 2;0, 0;1). Шайби: Валіуллін, 33, Зінін, 36 —Цируль, 51.