До Центрвиборчкому надійшов останній протокол з «мокрою» печаткою від окружної виборчої комісії №1 (Сімферополь). На вчорашньому засіданні ЦВК прийняла цей документ до розгляду. Це був єдиний протокол, що не надходив до ЦВК із дня виборів.

Крім того, у вівторок ЦВК повторно розглянула ще 14 протоколів ОВК, а також погасила 748 невикористаних бюлетенів дільничних виборчих комісій, що знаходилися на суднах. Центральна виборча комісія одержала і всі 115 протоколів дільничних виборчих комісій закордонного виборчого округу про результати голосування на виборах до Верховної Ради.

Однією з причин поразки Соціалістичної партії на дострокових парламентських виборах 30 вересня є недостатня робота місцевих організацій. Такої думки дотримується лідер СПУ Олександр Мороз, повідомляє прес-служба СПУ.

О. Мороз зазначив, якщо на конкретній дільниці не забезпечено необхідний результат, то «це наслідок роботи цього партійного комітету». «І говорити про те, що його не надихнув глава партії або щось інше не забезпечив, не доводиться», — сказав він в ефірі телеканалу «Інтер». Згідно з електронними даними ЦВК, Соціалістична партія України набрала 2,86% голосів.