Василь Назимок з Білоцерківки — майстер на всі руки. Подивіться на знімку. Отакі солом’яні брилі плете чоловік. Літні головні убори виготовляє з житньої соломи, інша не підходить для такого діла, хіба що вівсяна. Мистецтву соломоплетіння ніде не вчився. Тільки прочитав в одній із газет матеріал на цю тему. У кореспонденції були описані лише ази цієї справи, а тонкощі вже освоїв самотужки. Для багатьох родичів сплів солом’яні брилі. Тепер це мистецтво прагнуть опановувати зять та племінники. А Василь Наумович їх навчає. Заради цього захоплення спеціально сіє на городі жито.

Інше хобі — столярна справа. Назимок має спеціальний верстат, на якому виточує різноманітні деталі з дерева. У будинку чимало столиків та стільців, які виготовив сам. А ще робить він ручки — на інструмент, на двері. Випилює різні декоративні фігури. Працює з різними породами дерева. У цій справі він великий знавець. Спеціальним ножем-різцем оволодів давно. Під час армійської служби теж іноді, як то кажуть, забавлявся.

У Василя Наумовича столярний верстат працює від електрики. Умілець електрифікував і домашню кузню. Адже колись був електриком. Однак більшу частину трудового життя віддав механізаторському ремеслу.

До селянської праці привчився з юних літ. Василь Наумович трудився самовіддано, не раз ставив рекорди на комбайні з намолоту, на оранці. Добросовісно виконував інші польові роботи, завжди перевиконував денні завдання. Цілими днями пропадав у полі, для нього стало правилом до сходу сонця ставати до роботи.

Сумлінна праця В. Назимка відзначена орденами Трудової Слави ІІ і ІІІ ступенів, «Знак Пошани», кількома медалями, іншими трудовими відзнаками. Нагороджений він і срібною медаллю Головвиставкому Виставки досягнень народного господарства.

— До виходу на пенсію, — розповідає ветеран, — не було часу на захоплення, все робота та робота. А з’явився вільний час — взявся за брилі, за столярну справу...

А ще селянин полюбляє працювати в саду та винограднику. Така у чоловіка натура — не може без роботи. Лагодить телевізори, всі електротехнічні роботи виконує. Двері, лутки, віконні рами запросто майструє...

Свій будинок звів власними руками — від фундаменту до димоходу! Був і мулярем, і теслею, і покрівельником, і пічником... Василь Наумович прославився і як раціоналізатор. Умілець задумав створити машину, якою збивають гичку буряків. І сам переважно виготовив усі складові її. Машина агрегатувалася із трактором, її успішно експлуатували в сільгосппідприємстві.

Разом із дружиною Надією Григорівною, яка все життя на фермі працювала, виховали двох дочок, Ольгу та Нелю. Вони залишилися жити і працювати в Білоцерківці. У родовідному дереві Назимка-старшого три онуки, онучка і правнук.

Куйбишевський район

Запорізької області.

Фото автора.