Мешканці Чемеровецького району Хмельницької області місцевій владі довіряють. Та й чиновники не сидять склавши руки. Одним із головних успіхів тут називають швидкісні кроки з газифікації. Їх не могли зробити поодинці ні сільські громади, ні РДА. Однак сторони порозумілися, об’єднали зусилля — і за два роки голубий вогник став доступним аж 18 селам. Якщо до кінця року надійде запланована державна субвенція, то район на 99 відсотків стане газифікованим. А нині триває «врізування» в мережу, яку протягнули до сіл в найкоротші терміни, в жердянській та гуківській зоні. Останнім пунктом стала Мала Бережанка, де голубий вогник запалили наприкінці минулого тижня. Зі слів першого заступника голови РДА Віктора Пелехацького, чимало робіт виконав і виконує в кредит «Тернопільгаз». Надійшли кошти — з підприємством розрахувалися.

У Чемеровецькому районному центрі зайнятості на обліку перебуває понад 800 безробітних. Частково проблему допоможе вирішити підприємство «Оболонь», яке збудувало в райцентрі найбільшу в Європі солодовню. Робочі руки будуть потрібні не лише в цехах — для солоду треба вирощувати якісний пивоварний ячмінь. Окрім того, влада налагоджує контакти із закордонними роботодавцями, які офіційно працевлаштовують людей та дбають про соціальні гарантії для них. Така зустріч, приміром, відбулася нещодавно з представником польської компанії ОРЕК (на знімку).

Районна державна адміністрація під головуванням Сергія Яцковського плідно співпрацює з селянами, допомагає найперше тим, хто не чекає манни з неба, а намагається покращити своє життя. Влада в Чемерівцях розуміє: хоч як крути, а головним інвестором в економіку району є саме населення.

Хмельницька область.

Фото автора.