Не зачерствіти серед бід і страждань

У Житомирі відбулася презентація чергового, вже четвертого, поетичного альманаху медиків області. «Натхнення» — саме так, до речі, літератори в білих халатах назвали свій поетичний клуб. Це перше таке творче об’єднання медиків України. Девізом їхньої творчості є такі слова: «У кожному поеті — лікар, у кожному лікареві — поет». Вони переконані, що завдання медиків — зцілювати не тільки тіло, а й душу пацієнта. Мало того, члени клубу вважають, що саме поетична творчість допомагає їм не зачерствіти серед бід і страждань, з якими їм доводиться стикатися щодня. В новому альманасі представлено творчість 31 автора. Це люди різних медичних спеціальностей і віку. А побачити світ усі чотири збірки змогли завдяки допомозі обкому профспілки медичних працівників та її голови Алли Супряги.

Олексій КАВУН.

«Казка» знову відкрита

Ялтинський зоопарк знову почав роботу. Лівадійська селищна рада скасувала своє власне рішення й заборонила працювати перед входом у зоопарк паркувальникам і торговцям. «Голос України» вже повідомляв, що з 1 жовтня «Казку» зачинили, директор зоопарку Олег Зубков оголосив безстрокову акцію протесту проти рішення місцевих депутатів виділити один гектар землі під автомайданчик і торжище саме перед входом у «царство звірів». Олег Зубков, зауважив: «Якщо селищна рада не виконає своїх обіцянок, то з 1 січня, коли закінчаться строки договорів з підприємцями, «Казку» доведеться закривати знову».

Віктор ХОМЕНКО.

В об’єктиві — наша країна

У Рівному під егідою одразу трьох міжнародних фотографічних асоціацій — Міжнародної федерації фотомистецтва, Фотографічної асоціації Америки, Європейського фотографічного союзу — триває Перший міжнародний фотографічний бієнале «Рівне-2007». Свої роботи на ньому представили фотохудожники із 49 країн.

Вл. інф.

Щоб знання стали гострими, як шабля

Таке побажання студентам Кам’янець-Подільського державного університету (Хмельницька область) висловив їхній гість Євген Паранюк із Нью-Йорка, який надіслав у дарунок цьому закладу 25 тюків книжок — енциклопедичні та довідкові серії англійською, французькою, німецькою мовами, томи з історії народів та мистецтва. Нинішньої осені він прибув до ВНЗ, щоб отримати нагороду за меценатство — шаблю Кармалюка, яку йому вручив ректор Олександр Завальнюк.

Віра ШПИЛЬОВА.