Переглянути та поліпшити умови перебування дітей-сиріт, осіб похилого віку та хворих, які мешкають в інтернатних установах, доручив нещодавно головам облдержадміністрацій Президент України Віктор Ющенко. Про це кореспондентові газети «Голос України» повідомили в управлінні інформації облдержадміністрації.

Понад дві з половиною тисячі людей перебувають нині в 14 інтернатних закладах області, які підпорядковані Головному управлінню праці та соціального захисту населення. На їхнє утримання цього року затвердили з обласного бюджету майже 35 мільйонів гривень. Ще 1 мільйон 371 тисячу гривень виділив 2007-го держбюджет на капітальні ремонти теплових мереж Вишняківського (Хорольський р-н), Грабарівського (Пирятинський р-н), Рашівського (Гадяцький р-н) та Токарівського (Лохвицький р-н) будинків-інтернатів.

Також ці гроші допоможуть завершити реконструкцію очисних споруд та виконати ремонтні роботи спального корпусу психоневрологічного будинку-інтернату в Кобеляках Полтавської області, а 300 тисяч гривень на реконструкцію системи водопостачання Грабарівського психоневрологічного будинку-інтернату надав фонд охорони навколишнього природного середовища. До речі, цьогоріч у цьому закладі ввели в дію очисні споруди. Не так давно відремонтували водопостачання Зіньківського та Рашівського інтернатів. А у Вишняківському та Високотоплянському будинках-інтернатах полагодили водонапірні башти. Наразі тривають ремонтні роботи в їдальнях Хорольського та Пирятинського інтернатних закладів.

Задля створення безпечних умов життєдіяльності у Новосанжарському будинкові-інтернату виділили додаткові кошти з обласного бюджету, щоб обладнати там пожежну сигналізацію. Незабаром такі самі сигналізації встановлять ще у семи інтернатах Полтавщини. У дитячих будинках-інтернатах за рахунок виділених додатково коштів з обласного бюджету, а це 200 тисяч гривень, створили відділення медико-соціальної реабілітації та облаштували його необхідним обладнанням.

Полтавська область.