Відкриваючи учора засідання Кабінету Міністрів, прем’єр Віктор Янукович закликав політиків поважати вибір українського народу. За його словами, дострокові парламентські вибори показали, яку оцінку суспільство дає кожному з політиків. На думку головного урядовця, це має об’єднати державу і суспільство. Він також запевнив, що коаліція в парламенті буде створена одразу після оголошення результатів. Однак консультації ідуть уже зараз і «багато навколо цього розмов та інтриг».

Але головні політичні гравці повинні знати, що ділити Україну на дві і більше можуть лише недалекоглядні політики, — сказав Віктор Янукович, закликавши шукати не ворогів, а союзників і об’єднуватися навколо конкретних справ.

Прем’єр-міністр повідомив, що найближчим часом має намір побувати в Москві для вирішення питань щодо поставок газу в Україну. Напередодні він дав доручення міністру палива та енергетики Володимиру Бойку відвідати білокам’яну і провести переговори з цього питання. Віктор Янукович наполягає на тому, що уряд і надалі вестиме роботу «для збереження і ціни, і динаміки відносин у цьому питанні».

Водночас глава уряду закликав підлеглих займатися «не політикою, а кукурудзою і буряками».

Працюємо в звичайному режимі, — сказав він. — Чим менше сьогодні уряд займатиметься політикою, тим буде краще. Політикою є кому займатися, а я просив би якомога менше втручатися в політичні справи.

Прем’єр доручив соціально-економічному блоку Кабміну проконтролювати виконання рішення про підвищення з жовтня мінімальної заробітної плати до 460 грн. Він підкреслив, що головне для уряду — забезпечення життєдіяльності країни. А першочерговими завданнями є проведення осінньо-польових робіт та підготовка житлово-комунальної галузі до нового опалювального сезону.

Фото Володимира РЕПІКА (Укрінформ).