До бою готові

Футбол. Сьогодні донецький «Шахтар» у Лісабоні на стадіоні «Луж» о 21.45 розпочне матч другого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти місцевої «Бенфіки». До столиці Португалії донеччани прилетіли ще позавчора під вечір. Мірча Луческу взяв на цей поєдинок 21 футболіста. Це воротарі — Андрій П’ятов, Богдан Шуст, Юрій Вірт; оборонці — Маріуш Левандовський, Дмитро Чигринський, Ілсіньо, Володимир Єзерський, Разван Рац, Олександр Кучер, Томаш Гюбшман; півоборонці — Даріо Срна, Ігор Дуляй, Жадсон, Вілліан, Олексій Гай, Звонимир Вукич, Фернандиньо; нападники — Нері Кастільо, Кристіано Лукареллі, Брандау, Олександр Гладкий.

Арбітром поєдинку «Бенфіка» — «Шахтар» призначено 38-річного Вольфганга Штарка з Німеччини.

А ось що сказали стосовно сьогоднішнього матчу окремі наші футболісти.

Брандау:

— Не сумніваюся, що на нас чекає важка гра. Знаємо, що «Бенфіка» — непростий і дуже сильний суперник. До цього додамо, що лісабонці грають на домашньому стадіоні, де матимуть потужну підтримку. Отож нам треба максимально сконцентруватися, показати якісний футбол і досягти потрібного результату. Підсумок зустрічі на виїзді дуже важливий для подальшої боротьби.

Ігор Дуляй:

— Це наша перша виїзна гра в Лізі чемпіонів. Відомо, що «Бенфіка» міцний клуб. Дуже добре пам’ятаю товариський матч із португальцями на міжсезонних зборах два роки тому. Переконалися тоді в силі іменитого клубу. Лісабонці програли матч першого туру «Мілану», тому вдома, граючи проти нас, будуть налаштовані дуже серйозно. А місцеві фани чекають від своїх футболістів тільки перемоги. Але й ми не збираємося віддавати своє, забиратимемо очки. Якщо зіграємо так, як із «Селтіком», то матимемо добрі результати.

Разван Рац:

— Намагалися добре підготуватися до поєдинку з «Бенфікою». Настрій у нашому колективі просто чудовий. Сподіваємося, що цілком відновиться Жадсон і зможе брати участь у матчі. Дуже постараємося взяти очки в португальської команди.

Іванчук — другий

Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ) після завершення чемпіонату світу в Мексиці опублікувала новий рейтинг-лист кращих гросмейстерів світу.

Перше місце в новому рейтингу зберіг за собою індієць Вішванатан Ананд, який має 2801 бал. Новий чемпіон світу вдруге у своїй кар’єрі отримав рейтинг більш як 2800 очок. Варто зазначити, що всього чотирьом шахістам в історії вдавалося перевищити цю позначку: крім Ананда — Гаррі Каспарову, Володимиру Крамнику і Веселину Топалову.

Крамник, який втратив у Мексиці чемпіонський титул, залишився на третьому місці. На рахунку російського гросмейстера — 2785 очок. На друге місце перемістився українець Василь Іванчук, який не брав участь у світовій першості, у нього 2787 балів. Топалов з 2769 балами посідає четверту позицію. Додамо, що наш Руслан Пономарьов (2705) у рейтингу двадцятий.

Перемогли в гостях

Гандбол. Гардабайєр (Ісландія). Кубок кубків. Перший матч другого раунду на майданчику суперника — клубу «ЮМФ Ст’ярнап» броварський «Будівельник» виграв 26:25. Матч у відповідь відбудеться у Броварах наступної суботи.