Чекати на остаточні результати дострокових парламентських виборів нам доведеться щонайменше до п’ятниці. Принаймні саме до п’ятого жовтня мають доопрацювати протокол представники 75-ї окружної виборчої територіальної комісії. Учора члени Центральної виборчої комісії почали перевіряти протоколи з мокрими печатками (на знімку). Помилки виявлено і в інших протоколах: в одних коректором замальовано помилково вписані дані, в інших просто неправильно заповнені поля. Члени ЦВК наполягають, аби уточнюючі протоколи були подані до кінця тижня.

Водночас голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал запевняє, що підстав для переголосування немає. На запитання журналістів, чи може так статися, що результати позачергових парламентських виборів будуть визнані недійсними у тих округах, де вони ще не відомі, голова ЦВК відповів, що немає жодних підстав вважати, ніби в цих округах буде якась кардинально інша ситуація, ніж у тих, де вже дані відомі.

За інформацією Володимира Шаповала, учора до обіду відмовлялися подавати протоколи чотири виборчі округи: № 29 (Дніпропетровська область), № 205 (Черкаська область), а також два округи у Донецькій області. Мотивація — відсутність усіх даних з виборчих дільниць. А лідером з надання протоколів став округ № 60 (Новоград-Волинський, Житомирська область). За інформацією члена ЦВК Михайла Охендовського, учора найповільніше надходила інформація про підрахунок голосів з округів Києва та Севастополя.