Рік тому в стінах Київради билися за стільці й тарифи, цього разу — за депутатські картки. Підробками і шахрайством, за словами опозиціонерів, Блок Черновецького зібрав собі кворум у міськраді вже наступного дня після виборів. І дружним «одобрямсом» вони роздали «стражденним» 641 гектар київської землі, чим поставили своєрідний рекорд. До трьох годин дня депутати проголосували за 684 питання, з яких тільки сорок не стосувалися землі.

Більшість Леоніда Черновецького, у свою чергу, звинувачує опозицію в надуманих розповідях про земельний дерибан під шумок дострокових виборів в Україні. Мовляв, політики не відійшли від виборів і продовжують робити собі рекламу. Тим часом нинішню сесію назвали незаконною не тільки традиційні союзники, а й навіть затяті опоненти.

Сесія незаконна і несвоєчасна, її слід проводити іншим разом. Під таким гаслом об’єдналися депутати від БЮТ і Партії регіонів. Уперше за час роботи цієї каденції вони були одностайні у своєму протесті.

А от фракція «Нашої України» розкололася. Четверо з її депутатів підтримали опозицію, інші голосували з більшістю міського голови. Крім того, свій інтерес у роздаванні київських земель виявили соціалісти, представники Блоку Литвина, бютівці-перебіжчики і двоє регіоналів. Виключити їх із фракції керівники київських біло-синіх заприсяглися вже на найближчих зборах партії.

На руки депутатам, за їхніми словами, видали більш як 200 проектів рішень і документів до них. Землю в основному передавали невідомим молодим людям. За деякими відомостями, тільки в заповідній Кончі-Заспі продали 40 соток землі в середньому по 12 тис. дол. за сотку, що майже вдвічі нижче від їхньої нинішньої ринкової вартості. А про деякі ділянки в центрі столиці інформації в депутатів узагалі не було, що не завадило їм натиснути кнопку «за».

Опозиціонери за традицією блокували трибуну і намагалися за допомогою фізичної сили з’ясовувати відносини з колегами. Коли секретар Київради Олесь Довгий викликав міліцію, вони залишили залу.