Вибори пройшли вільно та демократично з незначними порушеннями. Про це повідомила голова місії міжнародних спостерігачів УККА Тамара Галло-Олексій. До її складу входило 155 спостерігачів з Австрії, Канади, Франції, Великобританії, Польщі та Білорусі. 95 відсотків їх володіють українською мовою. Члени делегації були в Криму, Донецьку, Луганську, Одесі, Львові, Києві, Полтаві, Харкові та Черкасах. Окрім того, спостереження велося в посольстві у Вашингтоні, в Чикаго (США), у багатьох європейських державах.

За словами спостерігача в Луганській області Марти Перейми, ситуація на виборах була спокійною, але виникла проблема зі списками. Не всі люди могли знайти себе там. Крім того, збої в роботі оргтехніки затримували підрахунок голосів. Подібну ситуацію спостерігав в Одесі і Михайло Козюпа, який зазначив, що вибори відбулися чесно. Взагалі, громадяни намагалися дотримуватися всіх вимог законодавства.

За словами Тамари Галло-Олексій, треба більше часу приділяти підготовці до виборів. Зробити перепис населення, щоб не було більше проблем зі списками. До того ж, коли виникала та чи інша проблема, деякі члени дільничних комісій боялися приймати рішення на місці.