Блок Литвина отримав пропозиції про створення коаліції від усіх політичних сил, які проходять до парламенту. Щоправда, пропозиції мають поки що неофіційний характер. Про це повідомив представник блоку Олег Зарубінський.

«У нас сьогодні, незважаючи на риторику перед телекамерами, зацікавлені всі», — сказав Зарубінський, зазначивши, що навіть у разі створення коаліції без участі Блоку Литвина в її складі буде на 2—3 депутати більше за необхідний мінімум — 226 депутатів.

За його словами, рішення про входження до тієї чи іншої коаліції Блок Литвина ухвалюватиме після «трьох умов». По-перше, за словами Зарубінського, Блок Литвина вирішив дочекатися оприлюднення офіційних результатів виборів і лише після цього ухвалювати будь-яке рішення. До того ж, перед входженням до тієї чи іншої коаліції блок «ретельно вивчить програми і передвиборні обіцянки» сил, що потрапили до парламенту.

«Ми не хочемо стати заручниками ситуації, коли нас будуть примушувати виконувати нездійсненні або навіть абсурдні обіцянки», — зазначив він.

За словами О. Зарубінського, під час переговорів про створення коаліції блок принципово наголошуватиме на низці соціально-економічних питань, які необхідно втілити в життя першочергово. Зокрема, це встановлення погодинної оплати праці, збільшення частки зарплати в одиниці собівартості продукції. А також проведення негайної інвентаризації землі для з’ясування, кому і чи на законних підставах сьогодні належить земля.