Деякі представники Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) вважають, що Бразилія не готова приймати чемпіонат світу-2014 з футболу.

Найбільше занепокоєння у чиновників викликають страйки і демонстрації, що проходять у ці дні. І хоча генеральний секретар ФІФА Жером Вальке запевняє, що все під контролем, декілька провідних посадовців — його колег — на умовах анонімності висловлюють протилежну точку зору, повідомляють бразильські ЗМІ.

«Те, що ми бачимо, — неприйнятно. Надалі ми повинні все переосмислити. Не можна давати проводити чемпіонат світу країні, яка має інші пріоритети і не може забезпечити бодай мінімальні умови безпеки. Ситуація дуже, дуже погана. Ми знали, що умови не будуть ідеальними. Але мало хто міг уявити масштаб проблем. Як ми збираємося транслювати чемпіонат для всього світу на стадіоні, який не було випробувано на повну потужність? Хто нестиме відповідальність, якщо щось станеться?» — цитує одного з членів виконкому ФІФА champіonat.com.

ТИМ ЧАСОМ

Ситуація в Сан-Паулу останніми днями була вкрай напруженою через страйк працівників метрополітену. Це частково паралізувало три лінії «підземки». Позавчора вранці у центрі міста розпочалася чергова маніфестація, внаслідок якої заблокували рух транспорту на кількох вулицях.

Десятки тисяч людей вчасно не дісталися роботи через те, що низку станцій було зачинено. Автобуси, які мали дублювати перевезення цих пасажирів, не змогли через перекриття руху доїхати до потрібного місця.

 

Хоча маніфестація і не мала масового характеру і поліція загалом контролює ситуацію, на кількох вулицях, зокрема, біля станції метро «Ана Роза», тривають заворушення. Там позаминулої ночі були сутички між страйкарями та представниками правоохоронних органів, які застосували спецзасоби.