Традиційно, ще з президентських виборів 2004 року, Партія регіонів свій штаб і прес-центр організувала у кінотеатрі «Зоряний». О 14-й годині тут було доволі малолюдно, на відміну від попередніх виборчих кампаній. Після брифінгу керівника виборчого штабу Бориса Колеснікова з’явився народний депутат Юрій Болдирєв. Колеги звернули увагу на його певну занепокоєність. І хоча представники Партії регіонів і намагалися замаскувати свої емоції, все ж відчувалася певна напруга.

Однак народний депутат Юрій Мірошниченко на брифінгу висловив думку, що вибори проходять без значних порушень, які могли б вплинути на результат народного волевиявлення. Цю ж тезу фактично повторила через кілька годин і кандидат у народні депутати Олена Лукаш. Головною проблемою «регіонали» вважають неякісні списки виборців, відсутність Державного реєстру виборців, а ще — низьку явку. Водночас вони навели кілька дрібних порушень на виборчих дільницях. І традиційно звинуватили своїх опонентів у спробах впливати на перебіг голосування.

Удень нікого з лідерів Партії регіонів у штабі знайти не вдавалося. Щоправда, говорили про те, що лідер партії, прем’єр Віктор Янукович перебуває в «Зоряному» — в своєму кабінеті. В другій половині дня з’явився і найбагатший українець, народний депутат Рінат Ахметов, про що засвідчила поява значної кількості охоронців.

Лише після півночі Віктор Янукович з’явився у залі, коли стали відомі результати усіх екзит-полів, які, на диво, не вельми відрізнялися один від одного своїми результатами.

Лідер партії зауважив: результат Партії регіонів свідчить про те, що уряд проводив успішну економічну і соціальну політику. А її підсумком стала значна підтримка, яка дала змогу поліпшити результати виборів 2006 року. Він, окрім того, заявив: «Партія регіонів поліпшила результат на виборах і це — карт-бланш для формування нового успішного уряду».

Фото Андрія МОСИЄНКО (Укрінформ).