Дзюдо. Роттердам (Нідерланди). Етап Кубка світу. В активі українців три нагороди. Перше місце у вазі до 60 кг виграв Максим Коротун. У цій же категорії «бронза» в Георгія Зантарія. У жінок єдину медаль (бронзову) виграла Ольга Суха, у вазі до 48 кг.

Теніс. Національна збірна України розпочне свій виступ у Кубку Девіса-2008 у другій групі Євро-Африканської зони матчем проти команди Єгипту. Поєдинок відбудеться 11—13 квітня в Україні.

Футбол. Сьогодні київське «Динамо», як відомо, на НСК «Олімпійський» проведе матч другого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти «Спортинга» (Лісабон). Португальський клуб прилетів до столиці України в неділю ввечері. У складі гостей: воротарі —Стойкович, Тьягу; оборонці — Полга, Ронні, Тонел, Гладстоун, Абель; півоборонці — Паредес, Адрієн, Ізмайлов, Вукчевич, Фарнеруд, Мігел Велосо, Жоао Мутіньо, Романьолі, Селсіньо; нападники — Пурович, Янік Джало, Лієдсон.

Учора команди готувалися до сьогоднішньої зустрічі. Їхні наставники — Йожеф Сабо і Паулу Бенту — провели традиційні прес-конференції. До речі, поєдинок, який розпочнеться о 21.45, обслуговуватиме суддівська бригада із Франції, котру очолює Бертран Лайєк.

Хокей. Відкритий чемпіонат Росії. Вища ліга. «Сокіл» (Київ) приймав у Броварах самарський ЦСК ВПС. Основний час першого поєдинку завершився внічию — 3:3. В овертаймі пощастило гостям. Отже, кияни програли —3:4 (0:2, 2:1, 1:0, 0:1). У складі «Сокола» відзначились Зоткін (двічі) та Цируль. А наступного дня господарі здобули надпереконливіший реванш — 4:1 (1:0, 2:0, 1:1). Шайби закинули: Пастух, 7, Черненко, 24, Яковенко, 25, Бобкін, 56 — Тихонов, 45.

* * *

Дебют київського АТЕКа в Континентальному кубку (другий за рангом єврокубок у хокеї) може не відбутися. На такий крок керівництво чемпіонів України пішло після того, як «Сокіл» відмовив землякам у підсиленні гравцями. Хоча раніше обіцяли це. Розчарованим таким розвитком подій керівникам АТЕКа нічого не залишилося, як за два тижні до старту в єврокубку зняти свою кандидатуру з розіграшу турніру.

— Якби нам дозволили включити до складу п’ятірку наших хокеїстів 1990 року народження, тоді можна було б поїхати, — прокоментував шеф АТЕКа Микола Коляда. — Але їм за віком забороняють грати в Континентальному кубку. А їхати двома п’ятірками, щоб програти 0:30 і при цьому країну зганьбити, вибачте...

* * *

На прес-конференції, присвяченій початку 16-го чемпіонату України з хокею, віце-президент національної Федерації Євгеній Імас заявив про намір уже в наступному сезоні довести кількість професіональних хокейних команд до шістнадцяти. При цьому український чемпіонат буде розбито на дві ліги: вищу і першу. В кожній виступатимуть по вісім колективів.

А в нинішньому турнірі змагатимуться шість команд: АТЕК, «Сокіл-2», «Компаньйон» (усі — Київ), «Барс» (Бровари), «Дніпровські вовки» (Дніпропетровськ) та ХК «Харків». Змагання пройдуть у три кола спарених матчів. Кожна з команд проведе по 30 поєдинків. За результатами регулярної першості визначатимуться чотири найкращі команди, які потраплять до півфіналів. Переможці півфінальних серій до двох перемог розіграють між собою «золото» національної першості. Фінал чемпіонату складатиметься з двох матчів і відбудеться у київському Палаці спорту 29 і 30 березня 2008 року. У разі, якщо фіналісти здобудуть однакову кількість очок, володар золотих нагород визначатиметься в овертаймах тривалістю по 20 хвилин до першої закинутої шайби (за аналогією з плей-оф НХЛ). Передбачено також і проведення серії матчів за бронзові нагороди.

Вперше в історії українського хокею заплановано телевізійні трансляції фінальних поєдинків національної першості. Також уперше за всю історію українських хокейних чемпіонатів Федерацією хокею України впроваджено систему преміальних: перше місце — 50 000 гривень, друге — 35 000, третє — 15 000, четверте — 5 000.

На знімку: атакує «Сокіл».

Фото Миколи БОЧКА.