Днем іспитів для тих політичних сил, які завжди полюбляли фальсифікацію, назвав Президент Віктор Ющенко нинішні дострокові вибори. Водночас він пообіцяв визнати будь-яку і будь-чию перемогу в контексті законних, чесних виборів. Незалежно від кольору прапора, незалежно від регіону. Про це глава держави заявив, відповідаючи на запитання журналістів, після того як узяв участь у голосуванні.

— Я буду твердо стояти на одному: політичні результати дострокових парламентських виборів — це результати й підсумки, якими народ представив свою довіру тим чи іншим політичним силам, надавши відповідні мандати для формування парламенту, — сказав Віктор Ющенко.

Президент сподівається, що політичні сили, керівники дільничних та окружних комісій, органи правопорядку розуміють, яка велика відповідальність лежить сьогодні на них щодо забезпечення чесних виборів. Їх проведення має поставити крапку в тому конфлікті, який зчинився вісім місяців тому в українському парламенті, переконаний В. Ющенко.

Глава держави підкреслив, що розуміє, наскільки важко прощатися з владою тій чи іншій політичній силі, однак висловив переконання, що політики знайдуть у собі для цього мужність. Амністії не буде і купленого Майдану не буде, — запевнив Президент.

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (Прес-служба Президента України).