Керівник спостережної місії Європарламенту, голова комітету парламентського співробітництва ЄС—Україна Адріан Северин вважає, що результати парламентських виборів в Україні не можна піддавати сумніву, оскільки в цілому вони відповідали європейським стандартам.

Однак він не виключив можливості оскарження політичними партіями результатів виборів, але не радить робити це, щоб знову не було сум’яття. Європарламентарій закликає створити стабільний парламент, уряд і бодай мінімальну національну програму, спрямовану на потреби пересічних громадян. При цьому він переконаний, що вибори не вирішать українських проблем, а невелика різниця підтримки опонентів ускладнить формування чіткої більшості.

Спостерігачі від ЕНЕМО зазначають, що позачергові парламентські вибори пройшли краще, ніж 2006 року. Про це заявив представник європейської мережі організацій, які спостерігають за виборами, Петер Новотни. А на думку російських спостерігачів, позачергові вибори до Верховної Ради не змогли подолати політичну кризу в країні. Таке припущення висловив член Ради Федерації Росії, голова комітету з СНД Вадим Густов. Він зазначив, що ці вибори показали наявність тих само зауважень до їх організації, що й вибори 2006 року. А на думку члена комітету Державної думи у справах СНД, директора Інституту СНД Костянтина Затуліна, «конфлікт переходить в іншу фазу. Він не розсіюється». Він також вказав на «цілу низку недоліків в організації виборів».

Експерт берлінського центру «Наука і політика» Райнер Лінднер відзначив демократичність проведення парламентських виборів у нашій країні. «Для нас у Німеччині та Європейському союзі це стало найголовнішою новиною», — сказав він. Однак експерта здивували «скромні результати» блоку «Наша Україна —Народна самооборона» і поліпшення торішнього результату БЮТ. Останнє, за його словами, прогнозувалося, але не в такому масштабі.