У день дострокових парламентських виборів прес-центр БЮТу розпочав роботу опівдні, однак головні події розгорнулися після 20-ї години в готелі «Хаят». Після оголошення результатів екзит-полів керівник центрального штабу БЮТ Олександр Турчинов привітав усіх із завершенням дострокових парламентських виборів та висловив сподівання, що підрахунок голосів відбудеться демократично. Він підкреслив, що БЮТ покращив свій результат, але святкувати перемогу, на думку О. Турчинова, слід тоді, коли в парламенті буде сформована демократична більшість.

Юлія Тимошенко перед журналістами з’явилася близько опівночі — вона саме повернулася з Дніпропетровська, де голосувала. Лідер блоку заявила: після оголошення даних екзит-полів можна зробити висновок, що втретє перемогу здобули демократичні сили, і жодні фальсифікації не зможуть зламати ці результати. Ю. Тимошенко запевнила, що після оголошення результатів Центральною виборчою комісією буде сформовано демократичну коаліцію. Чільниця БЮТ також пообіцяла після виборів провести «переговори з Віктором Януковичем на тему, як побудувати роботу опозиції. Це буде прекрасний процес, і опозиція отримає задоволення», гарантувала вона. Відповідаючи на запитання, що буде з конституційною реформою, Юлія Тимошенко припустила, що нинішнього її варіанта, найпевніше, не буде. Вона також повідомила про домовленість з Президентом про проведення референдуму та прийняття нової Конституції, яка припинить двовладдя і народить справжнє правосуддя.

Під час прес-конференції Юлії Тимошенко телефонував Михайло Саакашвілі. Лідерка БЮТ повідомила, що Президент Грузії привітав український народ із перемогою. А о пів на першу ночі в штаб БЮТ із букетом квітів завітав Юрій Луценко.

Фото Миколи МЯКШИКОВА (Укрінформ).