Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із Прем’єр-міністром України Віктором Януковичем за ініціативою останнього.

Як повідомляє прес-служба глави держави, під час зустрічі Президент зазначив, що чинній владі потрібно докласти всіх зусиль, щоб вибори до Верховної Ради 30 вересня відбулися чесно, прозоро, без порушень, «з високою мірою відповідальності до демократичного процесу волевиявлення громадян».

Щодо можливих фальсифікацій на виборах, про які останнім часом кажуть деякі політичні сили, Віктор Ющенко наголосив: «Влада має усвідомити свою високу місію та відповідальність із захисту законності, правопорядку, недопущення фальсифікацій».

У свою чергу, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», Віктор Янукович в інтерв’ю журналістам у Донецьку зазначив, що в ході зустрічі з Президентом вони обговорили питання, як не допустити громадянського протистояння і стабілізувати ситуацію після парламентських виборів. «Ми говорили про те, що ми не повинні допустити громадянського протистояння, дестабілізації, втручання політиків у роботу судів», — сказав

В. Янукович. Він наголосив, що з главою держави дійшли спільної думки, що «мусимо нести солідарну відповідальність» за результати виборів. «Головне, ми не повинні допустити після голосування й у день голосування дестабілізації в країні, виключити втручання в роботу судів, виборчих комісій, виключити адмінресурс», — сказав прем’єр.