Учорашня зустріч Голови Верховної Ради Олександра Мороза з мешканцями Херсонщини розпочалася... навпомацки. В обласному драмтеатрі, де вона відбувалася в момент появи Олександра Олександровича, раптом погасло світло.

— Це така дешева провокація, якої давно вже не було. Багатьом я незручний, бо я не мінявся, —прокоментував ситуацію Голова Верховної Ради.

Робоча зустріч проходила у форматі «питання-відповідь». «Я переконаний на 95 відсотків, що й після виборів у Верховній Раді збережеться той само розклад сил, що є нині, і коаліція залишиться та сама. Але я переконаний, що коли результат виборів не вдовольнить нинішню опозицію, вона стане його оскаржувати», — підкреслив Олександр Мороз. Водночас, за його словами, він не впевнений, що люди підуть на виборчі дільниці.

Щодо повноважень та виступів Президента, глава парламенту виділив два моменти. «Президент заявляє про успішний розвиток України, але при цьому забуває зазначити, що все це відбувається всупереч супротиву опозиції. Його цікавить одне — зміна Конституції, яка б забезпечила йому необмежене правління, зробила б його царем».

Але ж хіба це нормально, що Рада нацбезпеки й оборони знімає і призначає міністрів? — зазначив О. Мороз.

Невідворотною назвав Олександр Мороз реформу у місцевих радах. Водночас він не вбачає потреби у проведенні позачергових виборів до місцевих рад.

Тих реформ, що відбуваються в освітянській галузі, переконаний глава парламенту, не помічати не можна. «Найперше — це збільшення числа тих, хто здобуває освіту за рахунок бюджету та держзамовлення».

А студентка університету «Україна» Тетяна Мись, яка вчиться на контрактній основі і виявила особливі здібності у навчанні, отримала від Голови Верховної Ради грошову допомогу на навчання. «Наші партійці мають змогу допомогти талановитій дівчинці», — сказав Олександр Олександрович.

В обласному художньому музеї відбулася презентація збірки поезії О. Мороза «Белый снег на каменной террасе...». Вірші з неї прозвучали у виконанні місцевих читців. А вихованці художньої школи подарували автору добірку ілюстрацій, котрими запропонували доповнити презентоване видання.

«Щастя, добра і кращої долі!» — завершив діалог з херсонцями Олександр Мороз.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.