Володимир Литвин виключає проведення будь-яких референдумів після виборів до Верховної Ради, які відбудуться 30 вересня цього року. Про це він сказав на прес-конференції у Чернівцях. «В осяяній перспективі після виборів референдумів не буде», — наголосив В. Литвин.

За його словами, проведення референдумів, які пропонують партії та блоки, що беруть участь у виборах, є передвиборним ходом. «Робиться розрахунок, що виборець голосуватиме за ту політичну силу, яка пропонує референдум», — сказав В. Литвин.

На його думку, якби лідери цих політичних сил насправді мали намір провести референдум, то спочатку внесли б зміни до законодавства, яке регулює цю процедуру. Лідер Блоку Литвина переконаний, що без цих законодавчих змін, які мають стосуватися і самого закону про референдум, і про Центральну виборчу комісію та Конституційний Суд, провести референдум неможливо. «Якщо дотримуватися правових засад, то нині провести референдум неможливо», — зауважив В. Литвин.

Він підкреслив, що сам він є прихильником того, щоб через референдум консультуватися з людьми з приводу тих чи інших питань. «З ключових питань влада повинна радитися з людьми», — зазначив В. Литвин.