У столичному клубі «Спліт» відбулася презентація книги про олімпійську чемпіонку, гімнастку Стеллу Захарову «По имени Стелла». Численні гості, котрі прийшли на захід, залишилися дуже задоволені, особливо діти, запрошені з київських дитячих будинків № 14 і № 23, а також Оля Костюк, яка приїхала з Черкаської області. У ході заходу відбулися міні-брифінг і шоу-програма.

За останні десять років в Україні було видано не так багато книг про людей спорту. Недавно вийшла книга, написана заслуженим тренером СРСР Зурабом Хромаєвим, з’явилося на світ видання під авторством нинішнього президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова, незабаром планує опублікувати мемуари і спортивний директор ФК «Динамо» (Київ) Леонід Буряк.

Журналісти відзначають, що книга «По имени Стелла» адресована насамперед юній аудиторії, яка, беручи приклад з відомої гімнастки, сподіваємося, стане ближчою до спорту і здорового способу життя. Книга незабаром має з’явитися на полицях книгарень столиці.

Така цільова аудиторія не дивна, і про це розповіла Стелла Захарова: «Я докладаю максимум зусиль, роблю те, що можу, і передаю всі свої знання українським дітям. Вони заслуговують особливої уваги і поваги. Адже їм будувати свою країну. Ми повинні зробити все, щоб у дітвори було світле майбутнє. Сьогодні ми мусимо її захищати».

Олімпійська чемпіонка розповіла гостям про те, як писалася ця книга: «Мої співавтори — Олексій Гончарук і Тетяна Каргова — довгий час були поруч зі мною, мучили мене, звичайно. Коли наважилася здійснити задумане, вони мені сказали: головне — вилити душу на сторінках видання. Люди мають прочитати і сказати, що все це щиро. Я достатньо довго «запрягала» і зрештою зрозуміла, що справа ця потрібна. Книги пишуть не кожного року, можливо, раз у житті. Разом із співавторами я вклала у спільну справу часточку свого серця. Хочеться, щоб це хоч якось відчули юні читачі. Мрію, щоб у нашій країні було якнайбільше спортивних залів, щоб діти займалися спортом, були здоровими, мали матерів і батьків — це найголовніше. Адже ми — одна велика родина під назвою Україна».