Турнірна хроніка

Дзюдо. Етапи Кубка світу. Бірмінгем (Англія). Наш Максим Коротун став срібним призером у вазі до 60 кг.

Таллінн (Естонія). Золоту медаль у вазі до 57 кг виграла українка Леся Старубинська. А Марина Прокоф’єва стала бронзовим призером у категорії понад 78 кг.

Футбол. Протягом цих днів відбуваються матчі 1/16 розіграшу Кубка країни.

«Дністер» (Овідіополь) — «Енергетик» (Бурштин). 2:0. Голи: Згура, 26 (п), Гілазєв, 83. На 90-й хвилині Згура не реалізував пенальті.

«Олександрія — «Металург» (Донецьк). 1:2. Ковтунов, 73 — Мендоса, 4, Кройфф, 105.

«Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) — «Зоря» (Луганськ). 2:0. Цимакурідзе, 16 (автогол), Каракевич, 35.

Про решту матчів розповімо в наступному числі нашої газети.

Абрамович втручань не терпітиме

Футбол. Власник лондонського «Челсі» Роман Абрамович готовий розстатися з футболістами, котрі відкрито висловлюють невдоволення звільненням з посади тренера португальця Жозе Моуріньйо і призначенням на цей пост ізраїльтянина Авраама Гранта.

Російський бізнесмен не збирається допускати втручання гравців у справи клубу. Позиція Абрамовича полягає в тому, що він не триматиме жодного з футболістів, хто хоче залишити «Челсі» у зв’язку з відставкою Моуріньйо і призначенням Гранта.

За останньою інформацією, найбільше невдоволення змінами у тренерському штабі висловлюють кращий бомбардир команди минулого сезону Дідьє Дрогба, а також оборонець Ешлі Коул і новачок клубу Флоран Малуда.

Капітан «Челсі» Джон Террі провів збори гравців, однак ситуація в команді від цього не поліпшилася.

Арбітрів ображати «ніззя» ...

Відбулося чергове засідання бюро ПФЛ. На таких зібраннях, як правило, без покарань не обходиться. За скандування образливих висловів на адресу арбітра вболівальниками команди «Нафтовик-Укрнафта» в матчі 10-го туру чемпіонату з донецьким «Металургом» охтирський клуб покарано на 2 500 гривень.

У цьому самому турі під час поєдинку проти «Кривбасу» образливі вигуки на адресу арбітра дозволили собі також уболівальники «Закарпаття». Ужгородський клуб покарано ще жорсткіше — на 5 000 гривень.

Десятий тур запам’ятався також запаленням вісімнадцяти файєрів на трибунах РСК «Олімпійський» в Донецьку фанами «Шахтаря». Рішенням бюро ПФЛ донецький клуб оштрафовано на 15 000 гривень. Але й дніпропетровські вболівальники намагалися не відставати від донецьких колег у справі підпалення. В їхніх руках спалахнув лише на один файєр менше. Але гості пішли далі: вони кидали малиновий вогонь на бігові доріжки. За це «Дніпро» перерахує до каси ПФЛ 25 тисяч гривень.

За незабезпечення громадського порядку на стадіоні в Молодіжному під час матчу 12-го туру в турнірі першої ліги «Кримтеплиця» — «Сталь» (Дніпродзержинськ) кримський клуб покарано на три тисячі гривень. Ще на п’ять тисяч гривень оштрафовано ФК «Кримтеплиця» за нецензурні вислови президента клубу Васильєва на адресу арбітра після закінчення вищезгаданого матчу.