Віце-прем’єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник звинувачує деяких голів обласних держадміністрацій у тому, що вони гальмують отримання областями реанімобілів. Про це він сказав учора на засіданні Кабінету Міністрів. За його словами, керівники Волинської, Вінницької, Київської та Сумської областей забороняють обласним відділам охорони здоров’я приймати на баланс техніку, закуплену урядом. На сьогодні є 340 реанімобілів. Авто вже два тижні стоять на спеціальних базах, хоча, за словами Дмитра Табачника, їх розподілено по областях згідно із кількістю сіл і населених пунктів.

Віце-прем’єр з гуманітарних питань звернувся до Першого віце-прем’єр-міністра, міністра фінансів Миколи Азарова із проханням дозволити передати реанімобілі з областей, де їх відмовляються приймати, в ті регіони, де можуть це зробити. Проте Микола Азаров на таку пропозицію не погодився.

Натомість Микола Азаров пообіцяв, що у 2008 році ціни на тарифи не зростатимуть.

— Ми досить успішно ведемо переговори з Росією і маємо впевненість, що укладемо всі необхідні угоди на прийнятних для нас цінах і в найближчі терміни, — сказав він, додавши, що в бюджеті 2008 року закладено необхідні компенсатори на випадок коливання цін на енергоносії.

У свою чергу віце-прем’єр-міністр з питань паливно-енергетичного комплексу Андрій Клюєв повідомив, що в рамках контракту завершено переговори з постачання з Туркменистану 34 мільярдів кубометрів природного газу по ціні 100 доларів за тисячу кубометрів на кордоні Туркменистану та Узбекистану. Водночас проект державного бюджету на 2008 рік передбачає граничне підвищення цін на імпортний природний газ до 145 доларів за тисячу кубометрів. Це підвищення буде в межах інфляції, наголосив міністр економіки Анатолій Кінах, зазначивши, що ціни на імпортний газ у 2008 році значною мірою залежать від успішності переговорів з російським «Газпромом».

Уряд також прогнозує курс долара у 2008 році на рівні 4,90—5,25 гривні за долар. Саме такі показники закладено в проекті бюджету на наступний рік. Уряд поступово поглиблюватиме лібералізацію курсової політики з урахуванням уповільнення зростання темпів інфляції, запевнив Анатолій Кінах. Він також пообіцяв, що уряд не допустить штучної ревальвації гривні.