На Покрову відкриють клуб і новий стадіон

14 жовтня відчинить двері після ремонту Будинок культури в смт Олександрівка Вознесенського району, що на Миколаївщині. За словами селищного голови Михайла Багрина, понад десять років Будинок культури був у непридатному стані. Нині з’явилася можливість спрямувати кошти на ремонт будівлі та внутрішніх приміщень. Це пов’язано з тим, що почали працювати та наповнювати місцевий бюджет підприємства, які розміщені на території селищної ради.

Щоб перетворити колишній сільський клуб на сучасний центр відпочинку для молоді, минулого року сільрада виділила 400 тисяч гривень, у цьому — близько 300. До речі, в Олександрівці проживає 3,5 тисячі молодих людей віком до 35 років, які не шукають кращої долі у великих містах, а залишаються в рідному селищі завдяки гарантованій роботі. З відкриттям Будинку культури, вважає селищний голова, у молоді з’явиться можливість розумно і корисно проводити свій вільний час. Утім, для остаточного завершення ремонту необхідна ще значна сума.

Водночас, в один день з відкриттям Будинку культури, на свято Покрови Пресвятої Богородиці в Олександрівці відкриється і новий стадіон. Тож для місцевої футбольної команди «Олександрівка» з’явиться обладнане місце для тренувань, а для жителів — місце відпочинку і занять спортом.

Олена ІВАШКО.

Миколаївська область.

На півострові етнічні фестивалі збирали гостей з усієї України

Бахчисараєм, Євпаторією й Сімферополем прокотилися чотириденні заходи для гостей і учасників фестивалю «Караїми збирають друзів». Відбулися низка конференцій, семінарів, виставок, присвячених культурі народу, масові відвідини його родового гнізда й святині — Джуфут-Кале. Учасники фестивалю відзначали, що, попри нечисленність караїмів, яких нині залишилося 800 на півострові і 1,2 тисячі осіб за його межами, представники цього давнього етносу зробили значний внесок в його господарський і культурний розвиток. Сьогодні залишаються актуальними питання збереження етносу, культури і мови караїмів, відродження й повернення духовних і культурних цінностей.

Так само під гаслами взаємопорозуміння, толерантності й шани до всіх сущих в Україні етносів у Євпаторії пройшов триденний Всеукраїнський фестиваль німецької культури «Зоненштраль-2007» — («Сонячний промінь»). Увесь цей час на вулицях і площах курорту звучала німецька мова, аматорські й професійні колективи виконували музичні твори, фольклорні жанрові сценки й народні танці. У концертних залах лунала музика німецьких композиторів-класиків, що ввійшли у скарбницю світової культури. Апофеозом свята стали велелюдна хода його учасників з усіх куточків півострова і всієї України в національних шатах та гала-концерт.

Віктор ХОМЕНКО.

Крим.