«Голос України» повідомляв про страйки та пікети працівників Тернопільського комунального підприємства «Міська шляхово-експлуатаційна дільниця» (МШЕД). Нагадаємо: його свідомо доводили до банкрутства, людей звільняли, не виплачували зарплати. Редакція обіцяла тримати ситуацію на контролі.
Як повідомили у прокуратурі області, прокурорською перевіркою встановлено, що окремі суб’єкти господарювання заборгували МШЕД за виконані роботи та надані послуги з прибирання вулиць обласного центру понад 2,4 мільйона гривень. Як наслідок — підприємство систематично затримує виплату зарплати працівникам, допускає заборгованість із сплати єдиного соціального внеску та податкових платежів до бюджетів. Через відсутність власних коштів та фактичного доведення до банкрутства МШЕД не має змоги самостійно звернутися до суду та оплатити судові витрати.
Тернопільська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері подала до суду позов з вимогою стягнути із суб’єкта господарювання понад мільйон гривень на користь комунального підприємства «Міська шляхово-експлуатаційна дільниця» за виконані роботи з ремонту шляхово-мостового господарства області. Позов прокуратури перебуває на розгляді господарського суду Тернопільської області.
Тернопільська область.